Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dnes bola objednaná štúdia na Cyklotrasu Hviezdoslavov

Dátum: 22.05.2020
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 2254
Dnes bola objednaná štúdia na Cyklotrasu Hviezdoslavov

Cyklotrasy sú budúcnosť...

Dnes bolo objednané spracovanie štúdie realizovateľnosti diela Cyklotrasa Hviezdoslavov, a to v rozsahu: návrh trasy s rozdelením na úseky v kat. mape, vizualizácie, konzultácie s majiteľmi pozemkov, zakreslenie ochr. pásiem, orientačný rozpočet stavby rozdelený na úseky, a to všetko podľa podmienok výziev, ktoré v tomto smere prichádzajú z EÚ - rekonštrukcia, modernizácia a výstavba infraštruktúry pre nemotorovú dopravu.

  • Dohodnutá cena diela : 4.000,- Eur vr. DPH.

 

Trasy sú navrhnuté tak, aby čo najlepšie spĺňali nasledovné kritériá:

  • náväznosť na cyklotrasy okolitých obcí, 
  • náväznosť na vyšší regionálny systém cyklotrás (naša obec by mala tvoriť súčasť prepojenia hlavných regionálnych koridorov pozdĺž tokov Dunaja a Malého Dunaja,
  • prepojenie ťažiskových bodov územia, ktorými sú terminály vlakovej a autobusovej dopravy, vysoké koncentrácie obyvateľstva, lokality občianskej, športovej a rekreačnej vybavenosti s vysokou návštevnosťou, prírodné zázemie biocentier a biokoridorov,
  • súbeh s frekventovanými cestnými komunikáciami a križovania s nimi obmedziť na nevyhnutnú mieru.

Dĺžka trás v extraviláne je takmer 9 kilometrov. Zodpovednými projektantmi sú Mgr. art. Juraj Tesák a Ing. arch. Juraj Furdík.

 

Marek Lackovič

starosta

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.