Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aktualizované. 1. kolo januárového plošného testovania

Dátum: 19.01.2021
Počet videní: 6198
Aktualizované. 1. kolo januárového plošného testovania

Všetky informácie na jednom mieste...

MINÚTA PO MINÚTE

UTOROK 26.1.2021

18:00 aj dnešný a zároveň posledný deň tzv. skríningu je za nami. Dnes sme otestovali 225 ľudí, z toho 7 bolo pozitívnych.

 

PONDELOK 25.1.2021

18:00 dnešné testovanie je za nami, zostáva už len 1 deň. Dnes bolo otestovaných 408 ľudí. 4 testy boli pozitívne (podiel 0,98 %).

 

NEDEĽA 24.1.2021

18:00 dnešné testovanie je za nami, zostávajú už len 2 dni. Dnes bolo otestovaných 225 ľudí. 4 testy boli pozitívne (podiel 1,77 %).

 

SOBOTA 23.1.2021

18:00 dnešné testovanie je za nami, zostávajú už len 3 dni. Dnes bolo otestovaných 440 ľudí. 3 testy boli pozitívne (podiel 0,68 %).

 

PIATOK 22.1.2021

18:00 dnešné testovanie je za nami, zostávajú už len 4 dni. Dnes bolo otestovaných 550 ľudí. 1 test bol pozitívny (podiel 0,18 %).

________________________________________________________________________________________________________________________

Milé Hviezdoslavčanky, vážení Hviezdoslavčania.

Na základe odporúčania Vlády SR - zabezpečiť a vykonať plošný skríning obyvateľstva - rozhodol Krízový štáb (KŠ) obce Hviezdoslavov, napriek výnimočnej krátkosti času na prípravu, o spôsobe a podmienkach testovania aj u nás, vo Hviezdoslavove.

KŠ obce rozhodol, že aby mal každý náš obyvateľ či obyvateľka dostatok času otestovať sa, januárový skríning bude u nás prebiehať až 5 dní. Skríning pomôže zachytiť skryté ohniská nákazy a spomaliť šírenie vírusu, vďaka čomu získajú naši lekári čas a priestor na to, aby sa postarali o chorých. Tým, že sa prídeme otestovať, zistíme nielen svoj vlastný stav, ale pomôžeme ochrániť aj svojich blízkych a ľudí v širšom okolí.

Upozorňujeme, že rovnako ako viaceré susedné obce v okolí (Hamuliakovo, Miloslavov, Kalinkovo a i.), keďže chceme poznať SKUTOČNÝ a REÁLNY stav pandémie v našej obci, taktiež v záujme vyhnúť sa tzv. "testovacej turistike" a zároveň znížiť zvýšené epidemiologické riziko, prednostne budeme testovať LEN Vás, a teda obyvateľov Hviezdoslavova (obyvateľom sa chápe osoba s trvalým pobytom alebo prechodným pobytom alebo užívajúca nehnuteľnosť na bývanie v obci Hviezdoslavov - v individuálnom prípade, pri zjavnom testovacom "turizme" aký sa u nás vyskytol napr. počas II. kola v novembri, môže byť preto vyžiadaný k nahliadnutiu list vlastníctva, príp. nájomná zmluva a pod.).

Na testovanie bude tentokrát pripravené 1 posilnené odberné miesto (ďalej len OM), nachádzajúce sa v Kultúrnom dome (KD) Hviezdoslavov, ktoré bude fungovať od piatka 22.1. až do utorka 26.1.2021Testovanie kvôli nepriazni počasia, prirodzene, prebehne v interiéri. Schématicky to bude vyzerať nasledovne (viď infografika nižšie):

Príloha_-_OM_HVIEZDOSLAVOV_-_ver._19.1.21

 

Aby bolo pre Vás pretestovanie otázkou niekoľkých minút, s cieľom jednak zabezpečiť čo najrovnomernejšie testovanie nášho obyvateľstva a jednak zamedziť vytváraniu radov, bude harmonogram nasledovný:

  • 22.1. (piatok) od 8:00 do 18:00* (LEN objednaní)
  • 23.1. (sobota) od 8:00 do 18:00* (bez objednania)
  • 24.1. (nedeľa) od 8:00 do 18:00* (bez objednania)
  • 25.1. (pondelok) od 8:00 do 18:00* (LEN objednaní)
  • 26.1. (utorok) od 8:00 do 18:00* (LEN objednaní)

* každý testovací deň bude od 13:00 do 14:00 dezinfekčná prestávka

 

Užívateľský príjemný, jednoduchý a rýchly objednávkový systém bol na našom webe Hviezdoslavov.sk naostro spustený 19.1. o 23:59 na TOMTO mieste. Na každú 1 minútu bude určený 1 časový "slot" (stačí kliknúť na ľubovoľnú 5-minútovku a v rámci nej Vás systém objedná na najbližšiu možnú minútu - o čom Vám príde potvrdzovací e-mail). Verifikačný kód (aby sa niektorí snaživci nemohli prihlásiť viackrát) Vám príde SMSkou. V prípade problémov s rezerváciou píšte na Webmaster@Hviezdoslavov.sk. Dostavte sa, prosím, včas (ideálne 3 minúty vopred! Objednaní budete na konkrétnu 1 minútu v rámci dňa.

Záujemcov o pretestovanie upozorňujeme, že, tak ako sa píše vyššie, v piatok, pondelok a utorok sa budú testovať VÝLUČNE len objednaní záujemcovia. Ak sa pokúsi prísť niekto bez objednávky,  je vysoko pravdepodobné, že nebude vybavený. Cez víkend stačí len prísť a dať sa otestovať.

Situáciu spred KD naživo monitorujeme na TOMTO mieste.

Zároveň tiež upozorňujeme, že parkovacie možnosti budú v blízkosti obecného úradu a kultúrneho domu značne obmedzené, a preto Vás prosíme, aby ste zvolili peší príchod (príp. bicykel a pod.). Dôrazne zároveň pripomíname a prosíme Vás, aby ste neprišli všetci naraz bez objednania v sobotu alebo v nedeľu ráno - v takom prípade vytváraniu radov naozaj nezabránime. Odporúčame sledovať našu textovú "Minútu po minúte", príp. živý videoprenos. Testov by mal byť dostatok. Na mieste sa budú, samozrejme, nachádzať i príslušníci Ozbrojených síl SR a Policajného zboru SR.

Ďalšie dôležité informácie v súvislosti s aktuálnym stavom nájdete na stránke Ministerstva vnútra SR na TOMTO mieste.

Stále platí, že dobrovoľníkov a zdravotníkov, ktorí nám chcú a môžu s plošným skríningom pomôcť, či už administratívne, alebo zdravotnícky, prosíme, aby tak urobili na TOMTO mieste. Mimoriadne si to vážime.

 

Pozn.: Správu priebežne aktualizujeme. Vyhradzujeme si právo dopĺňať informácie v priebehu tohto týždňa...

 

Ďakujeme za spoluprácu...

 

Krízový štáb obce Hviezdoslavov

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.