Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zmluva o spolupráci podpísaná. Škôlku od 1.9. opäť rozširujeme na vyše 150 detí

GALÉRIA Facebook
Dátum: 24.06.2021
Počet videní: 1209
Zmluva o spolupráci podpísaná. Škôlku od 1.9. opäť rozširujeme na vyše 150 detí

Aktuálne

V uplynulých týždňoch a mesiacoch sme informovali o zámere rozšíriť MŠ Hviezdoslavov o ďalšie 3 triedy (42 detí) už od 1. septembra 2021. Proces práve včera dospel do svojho finále - zmluva o spolupráci, ktorá bola jednomyseľne schválená zastupiteľstvom 6. mája, bola totiž úspešne podpísaná a zverejnená.

Práve v týchto dňoch už pracujeme na prípravnom procese, pohovoroch s novými zamestnancami, aktualizácii prevádzkového poriadku či obstaraní nového nábytku, didaktických pomôcok a ďalšieho príslušenstva. Rozšírenie od 1. septembra by nemalo byť ohrozené, aj vďaka súčinnosti kompetentných orgánov...

MŠ Hviezdoslavov sa vďaka partnerstvu s Rímskokatolíckou cirkvou rozširuje do novej a modernej CZŠ sv. Martina vo Hviezdoslavove, kde bude disponovať samostatným traktom na prízemí budovy. Celková výmera vo výlučnom užívaní Obce pre dočasné zriadenie materskej školy je 241,82 m2. Táto zmluva sa uzatvára na dobu určitú odo dňa protokolárneho odovzdania priestorov Obci na užívanie do 31.07.2024. Po tomto termíne je záujem MŠ sťahovať a eventuálne ďalej rozširovať do avizovanej a pripravovanej obecnej základnej školy.

Potrebné je opäť raz podotknúť, že z 37 detí v r. 2018 sa dostávame na vyše 150 detí od 1.9.2021. Učiteľský zbor sa za 2 roky rozšíri na takmer šesťnásobok (!) pôvodného počtu. Popri tom všetkom sa v máji uskutočnilo i verejné obstarávanie na obnovu pôvodnej (starej) budovy MŠ Hviezdoslavov, na ktorú bolo vyčlenených 170-tisíc EUR. Tá začne už v júli. Vizualizáciu staronovej MŠ, ktorá musí byť hotová do konca leta, nájdete nižšie...

 

Marek Lackovič

starosta Hviezdoslavova

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.