Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Obnova obecného úradu hlási hotovo

GALÉRIA
Dátum: 25.11.2021
Počet videní: 1640
Obnova obecného úradu hlási hotovo

Staručký úrad dostal nový a vkusný facelift...

Krátko po tom, ako sme v septembri 2021 dokončili realizáciu veľkej obnovy "starej", resp. pôvodnej budovy MŠ Hviezdoslavov, o čom sme Vás informovali TU, dnes s radosťou predstavujeme aj starý - či skôr už nový - Obecný úrad Hviezdoslavov, do ktorého sa dnes nemožno nezaľúbiť hneď na prvý pohľad...

Ako to vyzerá na Hlavnej ulici č. 8/10 práve teraz, sa už môžete pozrieť v našej fotogalérii nižšie...

 

Projekt v skratke:

  • Termín realizácie: leto - jeseň 2021 (august - november '21)

  • Názov projektu: Obnova Obecného úradu Hviezdoslavov

  • Schválený finančný limit OcZ: 110.000,00,- EUR

  • Celkové finančné náklady: 107.130,99,- EUR

  • Spôsob financovania: vlastné zdroje obce

 

Jedným z dominantných prvkov je veľkoformátová maľba, tzv. "mural", ktorý zdobí veľkú prednú i bočnú časť novej fasády obnoveného Úradu. Autorským tímom umeleckej maľby je slovenská Street Art Academy, menovite Martin Hríb a Branislav Urbánek. Mural nám, no i našim deťom či vnukom, bude (snáď navždy) pripomínať históriu, tradície, identitu a ťažkú roľnícku prácu v našej obci, v našom Hviezdoslavove. Slávnostne pokrstený bol 8. novembra 2021, kedy sme si pripomenuli 100. výročie úmrtia Pavla Országha Hviezdoslava.

Nemôžu chýbať ani dve symbolicky vsadené epitafné dosky, ktoré dotvárajú umelecký dojem z celého diela. Pri vstupnom portáli si nemožno nevšimnúť dvojmetrový železný nápis znázorňujúci názov inštitúcie, dômyselne ukutý remeselným kováčom - Petrom Šepeľom. Chýbať nesmie ani vhodne upravené okolie a drobná výsadba, ktorá je a bude priebežne dopĺňaná naším Úsekom obecnej údržby a starostlivosti o zeleň. Pevne veríme, že sa u nás, na Vašom novom Obecnom úrade Hviezdoslavov, budete cítiť príjemne a pozitívne...

Havarijný stav je minulosťou, ďalší úspešný projekt je za nami.  V najbližších dňoch predstavíme náš nový Športový areál Bez bariér.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.