Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vyhlásenie k aktuálnej situácii ohľadom dobudovania vodovodu a kanalizácie

Dátum: 15.12.2022
Počet videní: 2004
Vyhlásenie k aktuálnej situácii ohľadom dobudovania vodovodu a kanalizácie

Aktuálne stanovisko vedenia obce Hviezdoslavov...

Vážené Hviezdoslavčanky, milí Hviezdoslavčania,

     v nadväznosti na zverejnené rozhodnutie o odvolaní, týkajúce sa výstavby vodnej stavby "Hviezdoslavov vodovod a kanalizácia" a šíriace sa informácie a dohady, zverejňujeme oficiálnou cestou toto aktuálne, krátke vyhlásenie.

     Predmetný dokument bol zverejnený i na našom webovom sídle už 5.12.2022 (6.12.2022 bol dokonca zaslaný v pravidelnom newslettri všetkým našim odberateľom do ich schránok, viď nižšie), vydal som však pokyn tento materiál bezodkladne stiahnuť, s cieľom hlbšie sa s ním vzhľadom na vážnosť situácie oboznámiť a zvážiť & naštartovať ďalšie, nevyhnutné kroky, ktoré treba bezodkladne uskutočniť. Materiál bol po analýze ďalších krokov a intenzívnej sérii rokovaní opätovne zverejnený 14.12.'22, nájdete ho, koniec koncov, na našej Úradnej tabuli.

Snímka_obrazovky_2022-12-15_o_12.29.51_1

Pravidelný, utorkový newsletter o dianí v obci Hviezdoslavov, 6.12.2022

 

     Určite sa nejdeme na nikoho vyhovárať, nejdeme sa vzdávať, nejdeme plačkať. Vec vyriešime. Vec sa má takto:

     Okresný úrad Trnava, odbor opravných prostriedkov, zrušil rozhodnutie Okresného úradu Dunajská Streda, na ktoré sme od podania žiadosti čakali 417 dní (!) a vec (povolenie na dostavbu vodovodu a kanalizácie v celej obci) vracia na nové prejednanie a rozhodnutie (čo nám opätovne nepríjemne a neprijateľne predlžuje harmonogram realizácie). Projekt dobudovania vodovodu a kanalizácie (viď téma z 19.10.2022) je pre nás mimoriadne dôležitý, nakoľko je dnes u nás odkanalizovaná len približne tretina celého územia.

     Že dnes Okresnému úradu D. Streda v 21. storočí trvá 417 dní (!), kým nám vydá predmetné povolenie, je vec neuveriteľná a nepochopiteľná. Že je napokon predmetné povolenie ešte aj napísané zle, je vec ešte neuveriteľnejšia a nepochopiteľnejšia. A že nám projekt dobudovania vodovodu a kanalizácie, na ktorý tak dlho čakáme, napadne päť namietateľov (namietateľ č. 6 a č. 7 svoje odvolanie písomne späťvzal), je vec najneuveriteľnejšia a najnepochopiteľnejšia.

     V každom prípade Vás chcem informovať, že zodpovedne zvažujeme, v súčinnosti so Západoslovenskou vodárenskou spol., a. s. (ZsVS), ďalšie kroky smerujúce k bezodkladnému vyriešeniu tejto situácie, keďže termíny sú neúprosné a budúci rok chceme a musíme dielo stavať. Nutno podotknúť, že ZsVS je Obcou Hviezdoslavov splnomocnená na inžiniersku činnosť a doručiť právoplatné územné rozhodnutie (ÚR) a právoplatné stavebné povolenie (SP) je jej záväzok, ktorý v plnej miere gestoruje a splní...

 

     Či už pôjdeme:

  • rýchlou zmenou okresného úradu za iný, schopnejší a schopný urýchlene "opraviť" toto povolenie (najpravdepodobnejší variant),
  • alebo istou formou tzv. autoremedúry (menej pravdepodobné)
  • alebo formou akejsi tzv. ministerskej výnimky (menej pravdepodobné),
  • alebo do súdneho sporu / žaloby (najmenej pravdepodobné, krajné riešenie),

cieľom je celú nepríjemnosť vyriešiť najrýchlejšie ako je to možné a dobré správy Vám referovať čo najskôr. Veľmi ma mrzí, že pred mojím nástupom do vedenia Obce, v r. 2010 - 2018 neboli uskutočnené takmer žiadne kroky k tomu, aby bola dnes kanalizácia s vodovodom na 100% v celej obci dobudovaná. Za ostatné 4 roky (hoc v krízach) sme stihli všetko nanovo vymyslieť, vyobstarať, vyprojektovať, vypovoľovať, vykomunikovať, vypodpisovať, vyriešiť, vybaviť. Som presvedčený, že zvládneme aj posledný krok, tak ako sme doposiaľ preukázateľne zvládli všetky ostatné.

     Lamentovanie na sociálnych sieťach nepomôže, tam sa skutočne riešenia nenachádzajú. Tvrdou prácou to však dokážeme.

 

Marek LACKOVIČ, MBA

starosta Hviezdoslavova

 

 

Pozn.:

Verejná diskusia "Čo nás čaká a čo nás neminie" (pozvánka TU)

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.