Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aktualizované. Realizácia projektu Zelené obce

GALÉRIA Facebook
Dátum: 11.07.2023
Počet videní: 2047
2 min. čítania
Aktualizované. Realizácia projektu Zelené obce

Do obce prichádzajú ďalšie "eurofondy"...

11.7.2023

     Obcou zreklamované stromy, ktoré sa do dnešného dňa, najmä v rámci aleje na Hlavnej ul., neujali, napriek májovému "monzúnovému" obdobiu, ktoré máme za sebou, a intenzívnej zálievke, budú nahradené realizátorom / zhotoviteľom / dodávateľom projektu počas najbližšieho vegetačného obdobia - túto jeseň.

 

16.3.2023

     Aktuálnu fotogalériu realizácie je možné prezerať nižšie.

 

23.2.2023

     Tak, ako sme Vás už tento týždeň informovali, v najbližších dňoch začne realizácia národného projektu / programu "Podpora biodiverzity prvkami zelenej infraštruktúry v obciach Slovenska - Zelené obce Slovenska", na ktorom sme pracovali už od r. 2020. Projekt prešiel v r. 2022 revíziou a niekoľkými zmenami - dnes je však na 100% pripravený na realizáciu. Finančný príspevok je na úrovni bezmála 20-tisíc EUR...

     V nasledujúcich dňoch a týždňoch sa zazelení hneď v piatich lokalitách, napr. na pravej strane pozdĺž hlavnej cesty zo "starej" obce smer Podháj, na našej Šibeničke, pri Hviezdnom bývaní či v areáli materskej školy. Za súčinnosť pri projekte ďakujeme gestorovi projektu - Slovenskej agentúre životného prostredia (SAŽP) a p. projektantovi, Ing. Jánovi Valachovi, PhD..

     Fotoreport z realizácie postupne zaktualizujeme do tejto témy (viď nižšie)...

 

OcÚ Hviezdoslavov

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.