Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Podali sme žiadosť o grant na založenie Dobrovoľného hasičského zboru vo Hviezdoslavove

Dátum: 22.04.2019
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 747
Podali sme žiadosť o grant na založenie Dobrovoľného hasičského zboru vo Hviezdoslavove

Dobrovoľnícky hasičský zbor môže byť už čoskoro skutočnosťou...

Cieľom DHZ je pritiahnuť mladých, chlapcov i dievčatá, do plneorganizovaného dobrovoľníckeho hasičského zboru, ktorý bude pýchou Hviezdoslavova. Finančné prostriedky budú použité aj na nákup potrebného technického vybavenia, aj za drobnej pomoci obecného rozpočtu.

Očakávania sú prirodzené - prehlbovanie komunitnej spolupráce, sociálna inklúzia najmä medzi mladými, zvýšenie pohybovej aktivity a v neposlednom rade i nový, progresívny športový prvok v najrýchlejšie rastúcej samospráve Slovenska.

Cieľovou skupinou je najmä mládež - chlapci aj dievčatá od 10 rokov. Žiadosť sme podali cez grantový program SPPravmeTo 2019 od Nadácie SPP. Grantový program SPPravmeTo je príležitosťou získať finančnú podporu s cieľom urobiť niečo pozitívne pre rozvoj osobnosti dieťaťa, mladého človeka či celej komunity. Cieľom je motivovať deti a mládež (6 -19 rokov) k aktívnemu postoju k prostrediu, v ktorom žijú, k rozvíjaniu sociálnych a pohybových zručností a k podpore ich vzájomných vzťahov.

Projekt je výnimočný svojím poslaním a tiež skutočnosťou, že cieľom je cesta a nie samotný cieľ.

Chceme naše deti učiť zodpovednosti, prehlbovať komunity, integrovať sociálne slabších, učiť disciplíne, organizovať súťaže a preteky, motivovať ku kvalitnému životnému štýlu a výsledkom. Dobrovoľný hasičský zbor integruje všetky tieto aspekty do jedného fungujúceho mechanizmu, ktorý napokon, ako bonus, dokáže zachraňovať aj ľudské životy, či majetok obyvateľov...

 

Marek Lackovič
starosta Hviezdoslavova

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.