Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

1. obchodná galéria vo Hviezdoslavove je blízko. Hľadajú sa nájomcovia aj lekári!

Dátum: 08.11.2019
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 6772
1. obchodná galéria vo Hviezdoslavove je blízko. Hľadajú sa nájomcovia aj lekári!

Ľudia môžu rozhodnúť o tom, aké obchody a služby v tzv. Dome služieb budú... 

Ako iste viete, investor XL four, s. r. o. predložil v súlade s novými, transparentne nastavenými procesmi našej obci urbanistickú štúdiu Areálu Senecká, ktorá prináša do bezprostrednej blízkosti Záhrad a Hviezdneho bývania budúce hlavné centrum občianskej vybavenosti pre celý Hviezdoslavov.

Projekt po urbanistickej a architektonickej stránke uchopený akademickým architektom Karolom Brnom prináša do Hviezdoslavova najväčšiu koncentráciu občianskej vybavenosti a služieb v celej našej histórii. Z toho dôvodu je potrebná maximálna zodpovednosť, komunikácia a súčinnosť všetkých zúčastnených.

V krátkom čase sa tu počíta aj s výstavbou nového a moderného zdravotného strediska - nachádzať sa v ňom podľa všetkého bude 6 ambulancií, do ktorých sa momentálne hľadajú lekári a lekárky (viď nižšie), lekáreň a iné doplnkové zdravotné služby. Súčasťou je takisto supermarket a obchodná galéria (dom služieb).

S investorom už prebiehajú intenzívne rokovania a Vy môžete byť ich súčasťou - ba čo viac, môžete byť budúcim nájomcom, či vlastníkom, môžete byť súčasťou veľkého rozvoja Hviezdoslavova.

S výstavbou by sa, pokiaľ bude všetko splnené, malo začať už v prvej polovici budúceho roku. Urbanistickú štúdiu bude pre prerokovaní Stavebnou komisiou ešte, tak ako pri každom inom prípade, brať na vedomie obecné zastupiteľstvo. Zadanie k tejto štúdii bolo schválené Uznesením OZ č. 89/2019 dňa 1.8.2019. Predmetné pozemky nachádzajúce sa v kat. území Hviezdoslavova sú v právoplatnom Územnom pláne a jeho Zmenách a doplnkoch označené ako rozvojové plochy, a teda sú na túto výstavbu pripravené už z minulosti.

 

List investora v plnom znení, bez redakčných úprav, pripájame nižšie:

 

"Dobrý deň, pán Lackovič.

V súčasnosti plánujeme začať projektové práce "Galéria Hviezdoslavov" a preto si Vás dovoľujeme požiadať o súčinnosť so zabezpečením potencionálnych nájomcov, alebo vlastníkov budúcich prevádzok v danom objekte. Predpokladáme, že potencionálni záujemcovia budú mať konkrétne predstavy o svojich prevádzkach, čo by nám výrazne uľahčilo navrhovanie dispozícií, výmer a celkovej koncepcie projektu.

Preferujeme všetky druhy služieb, obchodov a prevádzok, ktoré pokryjú chýbajúcu občiansku vybavenosť v obci.

Lekáreň, ambulancie a prípadné priestory na fyzioterapiu budú súčasťou iného projektu, zdravotného strediska, ktoré bude tiež súčasťou areálu. Nemáme ešte ustálený systém prevádzky zdravotného strediska, ale záujem lekárov o ambulancie by nám tiež pomohol indikovať ďalší vývoj fungovania strediska. Budova zdravotného strediska je už vyprojektovaná, 6 ambulancií, lekáreň a priestor na doplnkové zdravotné služby.

Solitérna budova Galéria Hviezdoslavov bude situovaná vedľa hlavnej cesty II. triedy č. 503 v "Areáli Senecká" medzi supermarketom (rokovania prebiehajú) a zdravotným strediskom, s ktorým budú mať spoločný parčík.

V rámci Areálu Senecká budeme predávať aj pozemky na občiansku vybavenosť, takže vieme uspokojiť aj záujemcov o výstavbu vlastných objektov mimo Galérie Hviezdoslavov. V dobre dostupnej lokalite tak vznikne centrum obchodu a služieb, kde budú môcť vybudovať svoje prevádzky aj firmy a živnostníci so záujmom pôsobiť v Hviezdoslavove.

Týmto prosíme, aby ste potencionálnym záujemcom poskytli telefonický, mailový kontakt na našu spoločnosť XL four s.r.o., ako aj priamo na mňa ako osobu zodpovednú za projekt.

Vopred ďakujeme za spoluprácu.

Pekný deň.

 

Xl four, s.r.o.; Juraj Gross; 0944 406 822, xlfour@xl.sk"

 

 

Zdroj obrázku: Forbes.com

 

Obecný úrad Hviezdoslavov

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.