Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ulice v pláne rekonštrukcií na r. 2022

Dátum: 30.01.2022
Počet videní: 1702
Ulice v pláne rekonštrukcií na r. 2022

Aktuálne informácie v súvislosti s rekonštrukciou ciest v r. 2022...

Komisia územného plánovania, výstavby a rozvoja obce Hviezdoslavov sa na svojom ostatnom zasadnutí v januári 2022 uzniesla na rekonštrukcii nasl. ulíc / ciest / úsekov v r. 2022:

Časť ul. Pri hájovni smerom na Stromovú ul. (časť Podháj)

- asfaltový recyklát, dočasné riešenie

 

Poľná ul. (celý úsek od Hlavnej po Kolmú ul., stará časť obce)

- nový asfaltový koberec, trvalé riešenie

 

Časť Konrádovej ul. smerom na Slnečnicovú, Nezábudkovú a Veternú ul. (časť Záhrady)

- nový asfaltový koberec, trvalé riešenie

 

Školská ul. (celý úsek od Hlavnej po Českú ul., stará časť obce)

- nový asfaltový koberec, trvalé riešenie

 

Investičný zámer obce bude na februárovej schôdzi ešte musieť musieť odsúhlasiť, na návrh starostu obce, obecné zastupiteľstvo. V týchto dňoch prebieha príprava zadania a rozpočtu pre ver. obstarávanie. Realizácia je na programe v lete 2022. Rozhodujúcimi faktormi bola napr. miera obslužnosti (počet obyvateľov, kt. ulica obsluhuje), dopravná vyťaženosť, dôležitosť a charakter tepny a, samozrejme, aktuálny stav vozovky, ruka v ruke s finančnými možnosťami obce.

V priebehu týždňa bude zverejnený aj aktualizovaný prehľadný Zoznam komunikácií vyžadujúcich rekonštrukciu pre r. 2022 a 2023, ktorý v uplynulých dňoch prešiel revíziou, so stručným rozpisom jednotlivých úsekov. Samozrejmosťou je aj dokončenie spevnenia časti úsekov Rybničná / Kríková ul. (práce boli protokolárne prerušené 10.12.2021, o čom sme informovali TU), ktoré prebehne hneď ako to umožní počasie (cca. marec 2022).

Okrem rekonštrukcie ciest avizujeme, vzhľadom na pretrvávajúce problémy v súvislosti s opakovaným vytápaním niektorých podjazdov a vstupov na pozemky (najmä pri intenzívnejších dažďoch), i rekonštrukciu chodníka na Hlavnej ul., o ktorej sme informovali TU. Proj. dokumentácia pre stavebné povolenie bola dokončená práve v týchto dňoch. Okrem úplného vyriešenia odvodnenia & vsakovania a dobudovania krajnice (formou prídlažby) je predmetom projektu i úprava a dobudovanie vjazdov do všetkých domov. Celé, takmer 900-metrové, teleso chodníka na Hlavnej ul. by tak malo dostať jednotný, ucelený ráz, ktorý doteraz chýbal...

V závislosti od vysúťaženej ceny v rámci ver. obstarávaní nie je vylúčená ani sanácia / oprava iných menších úsekov v obci. Tému budeme priebežne aktualizovať...

 

Snímka_obrazovky_2022-01-31_o_10.56.28

 

Snímka_obrazovky_2022-01-31_o_10.56.45_1

 

Snímka_obrazovky_2022-01-31_o_10.57.12_1

 

OcÚ Hviezdoslavov

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.