Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Lokalita "Hviezdne bývanie" a vzájomná spolupráca pri dobudovaní infraštruktúry

SÚBOR
Dátum: 01.07.2019
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 1810
Lokalita

Aktuálne stanovisko k vzniknutej situácii...

Milí Hviezdoslavčania.

Ako iste viete, už pred pár mesiacmi sme Vás informovali o tom, že dostať sa bezpečnejšie na železničnú stanicu v Kvetoslavove bude vďaka podpísanému rozhodnutiu pre obyvateľov nielen Hviezdneho bývania, ale i Záhrad, či priľahlých ulíc okolo Čerešňárky skutočnosťou už čoskoro. Napriek tomu, že sme projektu poskytli plnú a maximálnu súčinnosť, týždne ubiehali a k samotnej realizácii stále nedošlo, čo sa, pochopiteľne, nestretlo s pochopením ani u Vás, občanov predmetných lokalít, no rozhodne ani u nás, súčasného vedenia obce Hviezdoslavov.

S developerom, s ktorým doposiaľ komunikujeme pomerne korektne a intenzívne, sme tak zahájili proces prípravy zmluvy, ktorej primárnym cieľom je chrániť obec Hviezdoslavov (nielen) pred takýmito časovými sklzmi. Zmluva má za sebou sériu pripomienkovaných konaní na oboch stranách a je v týchto dňoch prakticky pripravená na podpis. Jednotlivé projekty, ktorá má developer dokončiť, sú v nej rozumne rozdelené na etapy. Obec Hviezdoslavov aj v tomto smere poskytla plnú súčinnosť, s cieľom zabezpečiť pre jej občanov hlavne spomínaný chodník na železničnú stanicu v Kvetoslavove čo najskôr, pretože to vnímame tak, že už predvčerom bolo neskoro...

V uplynulých dní sme spoločnosť Hviezdne bývanie, s. r. o. požiadali o aktuálne stanovisko, pretože sa, ako možno niektorí viete, vyskytli ďalšie neočakávané udalosti na jeho strane, ktoré podpis zmluvy, no i samotnú realizáciu "stavieb", žiaľbohu, pozdržali. S povolením p. Prešinského, v záujme zachovania transparentného toku informácií smerom k verejnosti, toto stanovisko v plnom znení pripájame nižšie...

Za náš Úrad deklarujem, že urobíme všetko preto, aby bol chodník, no i ďalšie verejno-prospešné stavby, ktoré sú predmetom spolupráce, realitou v horizonte niekoľkých mesiacov.

Snáď už v auguste budeme o čosi múdrejší. Ihneď po plánovanom stretnutí Vás budeme informovať...

 

Marek Lackovič

starosta

 

Zdroj obrázku: http://hviezdne-byvanie.sk

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
HB - vyhlásenie Veľkosť: 494.4 kB Formát: pdf Dátum: 1.7.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.