Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zápis do 1. ročníka ZŠ Veľká Paka

Dátum: 03.03.2020
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 901
Zápis do 1. ročníka ZŠ Veľká Paka

Oznámenie o povinnom zápise žiakov...

O Z N Á M E N I E

o povinnom zápise žiakov do 1. ročníka

základnej školy vo V. Pake

na školský rok 2020/2021

 

Zápis detí do prvého ročníka základnej školy sa uskutoční

dňa 17.4.2020 /piatok/ od 14.00 do 17.00 hod.

 

Podľa § 20 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov sú zákonní zástupcovia povinní v tento deň prihlásiť na zápis deti, ktoré do 31.8.2020 dovŕšia šiesty rok veku, ako i deti, ktorým bol odložený začiatok povinnej školskej dochádzky o jeden rok.

Na zápis treba prísť s dieťaťom.

K zápisu je potrebné priniesť:

  •        občiansky preukaz zákonného zástupcu
  •        rodný list dieťaťa
  •        podľa potreby preukázateľný doklad o zdravotnom postihnutí dieťaťa

 

Viac informácií nájdete aj na tomto mieste. Zatiaľ nevieme povedať presné číslo, že koľko našich detí sa do tejto ZŠ dostane, veľa totiž závisí hlavne od toho, koľko tamojších detí do ZŠ "pustia" z MŠ. Momentálne má ZŠ Veľká Paka 3 triedy a v nich 4 ročníky. V prípade, že bude veľa detí, budú podľa slov môjho kolegu - starostu obce, Ivana Seňana, musieť otvoriť aj 4. triedu, čo by im značne skomplikovalo situáciu (priestorovo aj finančne)...

Vo Hviezdoslavove dnes ešte nevieme s istotou povedať, v ktorý mesiac sa otvorí nová cirkevná základná škola s plnou vybavenosťou a naša nová štátna (obecná) základná škola. V prípade cirkevnej ZŠ sa, podľa všetkého, začína s výstavbou v mesiaci marec 2020, ťažko dnes však deklarovať, či budú aspoň ročníky 1. - 4. v septembri 2020 pripravené. Dnes, žiaľ, nie je možné tento termín garantovať. Viac informácií o súčasnom školskom obvode pre Hviezdoslavov nájdete tu.

 

Marek Lackovič

starosta

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.