Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dobrovoľný hasičský zbor

Dátum: 18.04.2022
Autor: Obecný úrad Hviezdoslavov
Počet videní: 2212
Dobrovoľný hasičský zbor

Hviezdoslavov zakladá svoj dobrovoľný hasičský zbor (DHZ)...

Milý Hviezdoslavčan, milá Hviezdoslavčanka, dovoľujeme si osloviť aj Teba...

Hasičom od nepamäti pripadá neľahká úloha – chrániť životy a majetok našich spoluobčanov. Poznáme z histórie, nakoniec i každý z nás zo svojich skúseností, že často veľké hodnoty vytvorené ľudskou prácou boli požiarmi, či inými prírodnými živlami zničené. Bolo potrebné  hľadať prostriedky a spôsob, ako tieto hodnoty uchrániť. Preto sa už v minulosti ľudia organizovali do dobrovoľných hasičských zborov (DHZ), lebo si boli vedomí, že čeliť týmto živlom je možné iba kolektívnou ochranou.

Hviezdoslavov sa preto rozhodol založiť svoj dobrovoľný hasičský zbor. Hasiči na základe dobrovoľnosti a vytrvalosti by  mali mať ten najhumánnejší cieľ a to  nezištne chrániť životy ľudí a ich majetok pred ohňom a živelnými pohromami. V mnohých obciach sa činnosť a aktivity dobrovoľných hasičov uberajú aj podstatne širším sociálnych smerov. Pracujú s deťmi a mládežou, ktoré zoskupujú do krúžkov, organizujú kurzy a rôzne súťaže, pomáhajú pri organizácii kultúrnych podujatí na obecnej pôde a mnoho iného dobrého.

Sv. Florián sa stal patrónom hasičov hlavne kvôli svojej odvahe, vernosti svojmu presvedčeniu, vytrvalosti, ochote nezištne pomôcť blížnemu a obetou vlastného života. Preto, milý Hviezdoslavčan / milá Hviezdoslavčanka, ak sú ti blízke hodnoty, aké uznával sv. Florián a máš záujem pridať sa ku Dobrovoľnému hasičskému zboru Hviezdoslavova, neváhaj a prihlás sa na: DHZ@Hviezdoslavov.sk.

 

1. stretnutie plánujeme na piatok 22.4.2022 o 18:00

 

Ing. Adam Takáč

predseda Komisie pre bezpečnosť a ochranu obecného majetku

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.