Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Správa o stave projektov kanalizácie a vodovodu vo Hviezdoslavove - september 2019

Dátum: 09.09.2019
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 1256
Správa o stave projektov kanalizácie a vodovodu vo Hviezdoslavove - september 2019

Aktuálna správa o stave projektu kanalizácie a vodovodu v celej obci...

Milí Hviezdoslavčania.

Ako iste viete, Obecné zastupiteľstvo na svojom májovom zasadnutí 2.5.2019 schválilo Uznesením č. 51/2019 Zmluvu o dielo, predmetom ktorej je vyhotovenie novej projektovej dokumentácie pre stavbu „Hviezdoslavov, zásobovanie pitnou vodou a odkanalizovanie“, v súlade so schváleným územným plánom obce a požiadaviek obce Hviezdoslavov so spoločnosťou PIPS SK, s. r. o. v zmluvnej cene 50400,00 EUR vrátane DPH.

Cieľom je odkanalizovať všetko, čo momentálne stojí a leží nielen v "starej" časti obce, ale aj v Záhradách, či Podháji.

Najdetailnejšie situáciu zachytáva mapový podklad s vyznačeným rozsahom riešeného územia, ktorý tvorí prílohu tejto Zmluvy o dielo (chybou v podklade nebola vyznačená Umelecká ul., ktorá je, samozrejme, tiež súčasťou projektu):

Mapový_podklad_HVIEZDOSLAVOV

V súčasnosti, práve v týchto dňoch, prebieha postupné odovzdávanie jednotlivých častí Diela, ktoré práve v tieto dni intenzívne kontrolujú poverení členovia našej Stavebnej komisie a vedenie obce Hviezdoslavov. Do 11. septembra 2019 máme ako Objednávateľ na základe platného a podpísaného Dodatku povinnosť vydať Zhotoviteľovi tejto projektovej dokumentácie Oznámenie, že príslušná časť Diela spĺňa/nespĺňa požiadavky.

Ako zakaždým, tak i teraz pripomeniem, že ma veľmi teší, že vďaka pretrvávajúcim rokovaniam so Západoslovenskou vodárenskou spoločnosťou, ktoré sú ladené nadmieru kooperatívne, sme nikdy neboli odkanalizovaniu celého Hviezdoslavova bližšie...

Dôležitým predpokladom pre úspešné zavŕšenie celého projektu však musí byť aj intenzifikácia ČOV Šamorín. Aj v tomto smere sa však pracuje naplno a naša obec vyjadrila tomuto projektu plnú podporu a maximálnu súčinnosť.

Koniec roka 2019 a začiatok roka 2020 bude pre kanalizáciu a vodovod v celej obci kľúčový. Dnes ešte, samozrejme, nevieme s istotou povedať žiadne termíny realizácie, lebo bude potrebné vykonať ešte niekoľko krokov. Vyjadrujem však osobné presvedčenie začať s realizačnou časťou už budúci rok. O všetkom podstatnom budeme včas informovať.

 

Marek Lackovič

starosta

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.