Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Chodník na žel. stanicu - aktuálne informácie

Dátum: 24.10.2019
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 3309
Chodník na žel. stanicu - aktuálne informácie

Informujeme občanov o aktuálnej situácii...

S novým chodníkom na železničnú stanicu Kvetoslavov od Záhrad a Hviezdneho bývania počíta už aj "Urbanistická štúdia - Areál Senecká", ktorá bola včera zverejnená na webe obce ako i úradnej tabuli obce, a to na základe schváleného Zadania pre spracovanie UŠ, ktoré prebehlo na obecnom zastupiteľstve dňa 1.8.2019.

Investor deklaroval na rokovaní záujem postaviť tento chodník v 1. polroku 2020.

Nemenej je zaujíma aj veľkorysá plocha občianskej vybavenosti (vyše 12000m2), ktorá v tomto prípade bola predbežne vyčlenená v tejto časti Hviezdoslavova, v bezprostrednom dotyku Záhrad i Hviezdneho bývania, a to nasledovne:

  • 7600m2 plocha pre obchod
  • 2800m2 plocha pre služby
  • 800m2 plocha pre zdravotné stredisko
  • 858m2 plocha verejnej zelene

V záujme obce je najmä nový a bezpečný chodník. Nielen však ten. Maximálnu súčinnosť, pri splnených potrebných podmienok, deklarujeme obchodu, službám, zdravotnému stredisku a jeho ambulanciám, i verejnej zeleni.

Tešíme sa, a zároveň pevne veríme, že rok 2020 bude, tak ako priebežne avizujeme, rokom najmasívnejšieho budovania občianskej vybavenosti. Ako zo strany súkromných developerov, tak zo strany obce...

Urbanistické štúdie, ktoré sú tzv. prerekvizitou k územnému rozhodnutiu, nájdete vždy na webovom sídle našej obce.

 

Marek Lackovič
starosta

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.