Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Po bývalých štrkoviskách má obec záujem aj o lesík Borinka

Dátum: 07.03.2022
Počet videní: 2749
Po bývalých štrkoviskách má obec záujem aj o lesík Borinka

Obec ma záujem v získavaní ďalších záujmových pozemkov...

Obecné zastupiteľstvo obce Hviezdoslavov na svojom ostatnom zasadnutí dňa 24.2.2022 schválilo do dlhodobého nájmu časť pozemkov (takmer O,5 ha) nachádzajúcich sa v bezprostrednej blízkosti Voľnočasového areálu Šibenička, v lokalite bývalých štrkovísk, za účelom zriadenia a prevádzkovania obecnej verejnej pláže, o čom sme informovali aj na našej sociálnej sieti.

Po zisku takmer piatich hektárov pozemkov v už spomínanej lokalite Šibenička (viac napr. TU alebo TU) a po zisku takmer hektára pozemkov v časti Podháj - Letorosty, na ktorých vyrastie nová základná škola (viac TU) tak obec kontinuálne pokračuje v intenzívnom získavaní veľkometrážnych pozemkov buď do svojho vlastníctva (Šibenička, Letorosty) alebo dlhodobého nájmu (štrkoviská, lesík).

Po úspešnom vyrokovaní časti štrkovísk má obec záujem aj o dlhodobé užívanie lesíka Borinka (po ľavej strane smer Štvrtok n/O, po pravej strane smer Miloslavov), ktorý je vďaka svojim cca. 65-hektárom najväčšou genofondovou lokalitou fauny a flóry v širokom okolí. Celý je navyše v platnom územnom pláne určený ako "les osobitného určenia", čím je, našťastie, nateraz absolútne znemožňované v ňom uskutočniť akúkoľvek individuálnu výstavbu.

Obec práve v týchto týždňoch s vlastníkom lesíka intenzívne rokuje o dlhodobom nájme / užívaní / eventuálne kúpe a jednotlivé návrhy a výstupy z rokovaní budú prerokované už na najbližšom zasadnutí Komisie územného plánovania, výstavby a rozvoja v mesiaci marec 2022, s ohľadom na finančné možnosti obce. Jednoznačným cieľom obce musí byť vytvorenie veľkometrážneho lesoparku s náučnými tabuľami, mobiliárom a odpočinkovými zónami. Lesík Borinka by sa tak vďaka svojej veľkorysej rozlohe mohol stať najväčším lesoparkom v okolí.

O ďalších krokoch, aj v súvislosti s možnosťou kúpania a rekreácie pri Šibeničke od sezóny 2022, Vás budeme informovať.

 

Marek Lackovič, MBA

starosta obce

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.