Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Hľadáme posily, ktoré nám pomôžu s Vysadzovacím manuálom zelene

Dátum: 18.10.2019
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 1267
Hľadáme posily, ktoré nám pomôžu s Vysadzovacím manuálom zelene

Pozývame Vás na prvé, spoločné pracovné stretnutie!

Nie je žiadnym tajomstvom, že zeleň a jej výsadba je pre nás nasledujúce mesiace a roky extrémne dôležitou prioritou. Nedávno sme slávili Deň obce 2019, ktorého motto znelo "Zazelenajme opäť naše Slovensko". Vyzbierali sme prvé stovky eur, ktoré budú použité práve na výsadbu nových a nových stromov v našej bezprostrednej blízkosti.

Stromy sa však, prirodzene, budú sadiť postupne a rozumne nasledujúce mesiace a roky, v súlade s Vysadzovacím manuálom, ktorý práve v týchto dňoch začíname pripravovať pre Hviezdoslavov a okolie. Vysadzovací manuál bude dokumentom, ktorý bude pomerne presne hovoriť o tom, kde sadiť, kedy sadiť, čo sadiť, ako zalievať, kedy strihať, ako s líniovou zeleňou, ako s parkami, čo vymyslieť v školách, škôlkach, pri obecných budovách a podobne.

Pri tejto príležitosti sme sa rozhodli osloviť aj Vás - našich obyvateľov, aby ste sa pridali do našej pracovnej skupiny, ktorú je potrebné vytvoriť.

Ak máte k urbanizmu, krajinnej architektúre, ku aktivizmu, či k samotnému sadeniu čo povedať, určite mi napíšte, prosím, na Starosta@Hviezdoslavov.sk a ja Vás prizvem na spoločné stretnutie, ktoré chystáme začiatkom novembra 2019 s cieľom poriadne zapracovať na tomto procese.

Teším sa na každého jedného z Vás!

 

AKTUALIZÁCIA 5.11.2019

 

Dovoľte mi, prosím, pozvať Vás na prvé spoločné stretnutie k Manuálu vysádzania zelene vo Hviezdoslavove a okolí. Stretnutie sa uskutoční 14.11.2019 o 17:00 na Obecnom úrade vo Hviezdoslavove. Informácia šla tým, čo sa prihlásili, aj e-mailom...

 

Vopred sa na všetkých teším...

 

Marek Lackovič

starosta

 

Zdroj obrázku: toppr.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.