Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zavádzanie uličného systému v obci

Dátum: 21.02.2021
Počet videní: 1960
Zavádzanie uličného systému v obci

Aktuálne informácie...

Milí občania Hviezdoslavova,

na základe Vyhlášky Ministerstva vnútra SR č. 31/2003, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o označovaní ulíc a iných verejných priestranstiev a o číslovaní stavieb v aktuálnom znení, dnes bola Okresnému úradu D. Streda, odboru všeobecnej vnútornej správy, zaslaná podpísaná Žiadosť o pridelenie orientačných čísel do IS Registra adries (zavedenie uličného systému). Doteraz boli budovy označené len súpisným číslom, ktoré zostane aj naďalej v platnosti.

Po pomenovaní jednotlivých ulíc je ďalším veľmi dôležitým úkonom pridelenie orientačných čísel, aby ste si Vy, naši občania, mohli do občianskeho preukazu zapísať kompletnú adresu. Čísla budú prideľované postupne každej časti Hviezdoslavova, nakoľko aktuálna situácia má určité obmedzenia súvisiace so zápisom hromadných operácií v IS Register adries.

Po zaregistrovaní orientačných čísel tým, že dochádza k zmene adresy, bude každý občan s trvalým bydliskom vo Hviezdoslavove povinný požiadať OR PZ v Dunajskej Strede o vydanie nového občianskeho preukazu. Toto sa netýka občanov, ktorí už orientačné číslo v občianskom preukaze zaznamenané majú. Je to číslo za lomítkom za súpisným číslom. Občiansky preukaz bude vydaný zdarma. O ďalších krokoch a postupoch Vás budeme včas informovať...

 

Renáta Orgoňová

Kancelária správy majetku

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.