Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nové ihriská v Záhradách a Hviezdnom bývaní

SÚBOR
Dátum: 20.03.2020
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 2368
Nové ihriská v Záhradách a Hviezdnom bývaní

Posun v dohodách s investormi...

Začiatkom marca sme absolvovali ďalšie z pravidelných rokovaní s investormi. S p. Prešinským, zastupujúcim Hviezdne bývanie (ďalej aj ako HB), sa nám podarilo dohodnúť (okrem iného) na dobudovaní dvoch "vecí", ktoré tu mali byť už dávno. Prvou je detské ihrisko a tou druhou je venčovisko pre psov na plochách vymedzených nižšie v priloženej grafike. Investor dohodu spečatil písomným potvrdením, ktoré zverejňujem nižšie. Skutočnosťou by obe plochy mali byť do konca júna 2020. Následne, po splnení všetkých náležitostí, ich Obec prevezme do svojho vlastníctva, spolu so všetkými ostatnými obslužnými komunikáciami v HB.

V nadväznosti na neľahkú situáciu investora, ktorej čelia od minulého roka, by som zároveň rád poďakoval za to, že z obce počas niekoľkomesačných problémov nezutekali a nenechali tu nevypratané stavenisko v strede poľa, ale naopak, že zostali, a celý projekt chcú dokončiť.

Poznáme totiž nejednu obec, či mesto, kde to tak dopadlo. A, úprimne povedané, vzhľadom na memorandum podpísané pred rokmi s jedným z mojich predchodcov, by to bolo aj pomerne jednoduché.

Budeme tvrdo bazírovať na tom, aby všetky nedoriešené veci, a to nielen s týmto investorom, boli k spokojnosti Obce a jej obyvateľov doriešené a v prípade, že sa tak neudeje, využijeme všetky možné i nemožné právne kroky na to, aby Obec nezostala bokom...

 

Obrázok č. 1:

Detské ihrisko vznikne na voľnej ploche medzi č. 9 a 10,

venčovisko pre psov na voľnej ploche medzi č. 23 a 24

Situacia-planik-1024x562

Pravidelne sa pýtate na chodník na žel. stanicu...

Ako sme avizovali už v októbri 2019 na tomto mieste, s novým a naozaj dlhoočakávaným chodníkom na žel. st. Kvetoslavov od Záhrad a HB počíta projekt Areál Senecká, ktorého urbanistickú štúdiu vzalo zastupiteľstvo aj s výhradami na vedomie 11. decembra 2019 a ktorý zrejme tempo investora Hviezdneho bývanie predbehne.

Územné rozhodnutie a stavebné povolenie Areálu Senecká je otázkou niekoľkých týždňov, pribrzdené bolo riešením dopravného napojenia do nového supermarketu i celej lokality. Výhodou je, že tento chodník bude po ľavej strane lemovať občianska vybavenosť a nie rušná cesta II. triedy, popri ktorej je stále reálny i chodník investora Hviezdne bývanie, ktorý však má už značné oneskorenie výstavby vplyvom interných problémov spoločnosti, o ktorých sme informovali ešte minulý rok.

Investor Areálu Senecká deklaroval na rokovaní záujem postaviť chodník lemujúci nový areál v 1. polroku 2020.

 

Obrázok č. 2:

Zastupiteľstvom schválený zámer Areálu Senecká a chodník lemujúci areál,

v ktorom občania nájdu obchodnú galériu, zdravotné stredisko i supermarket

Snímka_obrazovky_2020-03-20_o_9.01.41

 

Rokovali sme i so zástupcami obytného súboru (OS) "Slnečné Záhrady" v Záhradách. Pred ďalšou projektovou a legislatívnou prípravou dotknutého územia sa vedenie obce a investor OS "Slnečné záhrady” dohodli na nasledovných východiskách...

Investor na tomto rokovaní:

1. ponúkol časť plochy tvoriacej územie US na vybudovanie najskôr dočasného a neskôr i definitívneho detského ihriska a plôch verejnej zelene a súhlasil s výhľadovým umiestnením úseku navrhovanej cyklotrasy na týchto plochách, pričom po vzájomnej dohode bude rozhodujúcim spôsobom participovať na nákladoch na ich výstavbu. Dočasné detské ihrisko s certifikovanými hracími prvkami bude skutočnosťou najneskôr koncom 1. polroku 2020,

2. súhlasil s prepojením systému obslužných komunikácií po vonkajšom obvode časti obce Záhrady, pričom v mieste napojenia tejto komunikácie na cestu II/503 vytvorí pre križovanie týchto ciest potrebnú územnú rezervu (grafická schéma komunikácií tvorí prílohu k zápisnici),

3. súhlasil, že v prípade potreby bude možné napojiť výhľadové zámery, ktoré si vyžiada verejný záujem na technickú infraštruktúru lokality "Slnečné záhrady" (môže ísť o ZŠ / MŠ, príp. zariadenie a technické vybavenie priľahlých plôch verejnej zelene, oddychu a športu.

 

Pripomínam, že na Stavebnej komisii si dáme dôrazne záležať na tom, aby všetky projekty, ktoré tu (nielen) tento rok budú vznikať, spĺňali vysoké kvalitatívne kritériá. Všetky projekty, ktoré sme minulý rok sprocesovali (nájdete ich napríklad TU), sú toho jasným dôkazom.

 

Marek Lackovič

starosta

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Vyhlásenie p. Prešinského Veľkosť: 128.9 kB Formát: pdf Dátum: 20.3.2020