Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aktualizované. Otvárame 2 nové detské ihriská - Hviezdne bývanie a Záhrady

GALÉRIA SÚBOR
Dátum: 04.09.2020
Počet videní: 3433
Aktualizované. Otvárame 2 nové detské ihriská - Hviezdne bývanie a Záhrady

Sme si vedomí, že deti sa už nevedia dočkať...

Po júnovom otvorení nového detského EKOihriska v Parku P. O. Hviezdoslava nás v rýchlom slede v auguste čaká otvorenie ďalších dvoch nových detských miniihrísk - v časti Hviezdne bývanie a v časti Záhrady.

9. júna 2020 sme na našom webe informovali, že avizovaný termín inštalácie hracích prvkov, na ktoré sme úpenlivo naliehali, je 2. polovica júla. Inštalácia je však jedna vec; zmluvný proces & príprava pozemkov, ruka v ruke s procesom certifikácie (aby ihriská mohla zákonne prevádzkovať obec) oboch ihrísk, je vec druhá. Situácia je totiž zložitejšia o ten aspekt, že na rozdiel od ihriska v Parku P. O. H. v týchto prípadoch nie je vlastníkom ani realizátorom Obec Hviezdoslavov. V koordinácii a súčinnosti s oboma investormi však zároveň obe ihriská preberáme do našej správy = a teda ich budeme i prevádzkovať, o čom bude informovať aj prevádzkový poriadok na oboch ihriskách. Obe zmluvy sa finalizujú práve dnes, resp. zajtra a v najbližších dňoch by mala byť ukončená aj finálna úprava pozemkov & certifikačný proces.

Sme si vedomí, že deti sa už nevedia dočkať a naozaj sa úprimne snažíme o to, aby sa mohli bezpečne hrať čo najskôr...

Aktuálny počet hracích prvkov na ihriskách neznamená ich finálny a nemenný stav do budúcna. Máme záujem, aby hracie prvky, prirodzene, postupne a pravidelne pribúdali. Záleží však aj od ľudí a ich správania & ohľaduplnosti - ako budú ku týmto pilotným minilokalitám pristupovať - predovšetkým vzhľadom na bezprostrednú blízkosť bytových, resp. rodinných domov, v susedstve...

 

Aktualizované 17. & 18.8.2020:

Ako sme informovali aj na našej sociálnej sieti, najskorší možný termín vykonania vstupnej kontroly TISR (Technickej inšpekcie SR) oboch nových detských ihrísk je z dôvodu dovoleniek na strane inšpektorov pondelok 24.8.. Po obdržaní finálneho certifikátu budú ihriská obcou oficiálne otvorené verejnosti.
 
Počet hracích prvkov netreba považovať za konečný. Najmä v Záhradách platí, že ak budú návštevníci disciplinovaní a lokalita bude fungovať, herné prvky budú pribúdať. Stále pritom tiež platí, že v prípade Záhrad ide o dočasné ihrisko a to hlavné, veľké, investor postaví v zóne Slnečné Záhrady, v súlade s už schváleným projektom.
 
V prípade Hviezdneho bývania nám zostáva ešte jedna podobná, cca. 3,5-árová plocha v zadnom trakte BD, ktorú sme sa rozhodli namiesto venčoviska pre psov pretvoriť na tzv. "work-out arénu" pre staršie deti a športuchtivý dorast i dospelých. Plánovaný termín realizácie, v prípade že bude projekt 3.9. schválený zastupiteľstvom, je október 2020. Veríme, že to bude dôstojná náhrada za nateraz zrušený skatepark, na mieste ktorého v týchto momentoch rastie nová základná škola. 

 

Aktualizované 28.8.2020:

Nové detské ihrisko v Záhradách včera bolo obcou Hviezdoslavov oficiálne sprístupnené verejnosti. Inšpekčný certifikát a Prevádzkový poriadok zverejňujeme nižšie...

Platí, že hracie prvky budú v prípade, že budú návštevníci ihriska disciplinovaní a budú dodržiavať prevádzkový poriadok, pribúdať. Ide totiž o lokalitu priamo v obytnej zóne a podľa toho je potrebné sa správať:

  • Do areálu detského ihriska je zakázané vodiť psov, mačky a iné domáce zvieratá.
  • Do areálu je prísny zákaz vchádzať autom, či parkovať autom na hranici pozemku.
  • V areáli ihriska je prísny zákaz fajčiť, požívať alkoholické nápoje a omamné látky, vstupovať s otvoreným ohňom alebo s predmetmi ohrozujúcimi bezpečnosť návštevníkov.
  • Je zakázané konzumovať jedlo a nápoje priamo na herných prvkoch.
  • Je zakázané znečisťovať areál ihriska a poškodzovať jeho zariadenie.
  • Je zakázané používať herné zariadenie, ak je poškodené a hrozí nebezpečenstvo úrazu.
  • Hranie sa na ihrisku v prípade nepriaznivého počasia je na vlastnú zodpovednosť dozerajúcej osoby (námraza, klzký povrch prvkov, rozmočený povrch, horúci povrch nerezových šmýkačiek).
  • V areáli ihriska je zakázané vykonávať iné športy a aktivity, na ktoré ihrisko nie je určené.

Detské ihrisko bude každý pondelok kontrolované, areál bude pravidelne udržiavaný Úsekom obecnej údržby Hviezdoslavov.

Poďakovanie patrí hl. investorovi - HMP, s. r. o. a majiteľovi pozemku - V. Šumnému. 

Nové detské ihrisko vo Hviezdnom bývaní by sme radi sprístupnili v pondelok - utorok. Čakáme na odstránenie nedostatkov...

 

Aktualizované 4.9.2020:

Nové detské ihrisko vo Hviezdnom bývaní dnes bolo obcou Hviezdoslavov oficiálne sprístupnené verejnosti. Inšpekčný certifikát a Prevádzkový & návštevný poriadok zverejňujeme nižšie...

Detské ihrisko bude rovnako vždy začiatkom týždňa kontrolované, areál bude pravidelne udržiavaný Úsekom obecnej údržby Hviezdoslavov. Na detskom ihrisku pribudne ešte mobiliár (lavičky a pod.), ktorý bol objednaný, no nestihol byť doručený (rovnako tak certifikovaný piesok do pieskoviska). Na jeseň prebehne i výsadba vzrastlej zelene.

Včera, t. j. 3.9.2020, OZ vo Hviezdoslavove jednomyseľne schválilo i 15.000,- EUR na "Fitness & work-out zónu", ktorá vyrastie tiež vo Hviezdnom bývaní, tak ako sme spomínali o kúsok vyššie.

Veríme, že sa tak (nielen) obyvateľom Hviezdneho bývania, no predovšetkým ich najmenším ratolestiam, bude opäť bývať o čosi príjemnejšie. Zároveň sme dnes oficiálne zavŕšili otvorenie 3. detského ihriska v priebehu 3 mesiacov (Park P. O. H., Záhrady, HB).

 

Fotogalérie nájdete nižšie...

 

OÚ Hviezdoslavov

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Certifikát - detské ihrisko ZÁHRADY Veľkosť: 666.4 kB Formát: pdf Dátum: 28.8.2020
Prevádzkový poriadok DETSKÉ IHRISKO ZÁHRADY Veľkosť: 248.9 kB Formát: pdf Dátum: 28.8.2020
Certifikát - detské ihrisko HB Veľkosť: 655.6 kB Formát: pdf Dátum: 4.9.2020
Prevádzkový a návštevný poriadok DETSKÉ IHRISKO HB Veľkosť: 181.6 kB Formát: pdf Dátum: 4.9.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.