Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Jazerá za Podhájom už viac nie sú banským priestorom

Dátum: 28.07.2021
Počet videní: 4093
Jazerá za Podhájom už viac nie sú banským priestorom

Kúpanie aj naďalej oficiálne povolené nie je...

Vážené Hviezdoslavčanky & Hviezdoslavčania, milí návštevníci Hviezdoslavova.

Po rokovaní s majiteľmi predmetných pozemkov si dovoľujeme informovať, že dvojica štrkovísk (umelých jazier) v kat. území Hviezdoslavova, nachádzajúcich sa medzi Hviezdoslavovom a Štvrtkom n/O, dnes už viac nie je tzv. „banským priestorom“. Ťažba skončila v čase nástupu nového vedenia obce koncom r. 2018, až do r. 2021 bola však lokalita oficiálne baňou, hoci s ukončenou ťažebnou činnosťou.

Chápeme, že teplé letné počasie spolu s priezračne čistou vodou Vás naozaj láka, ale dovoľte nám, prosím, opätovne, v súčinnosti s Policajným zborom SR - OOPZ Šamorín - dôrazne upozorniť Vás, aby ste svoje vozidlá neparkovali na krajniciach v bezprostrednej blízkosti štrkovísk, a to ani na strane štrkovísk, ani na strane obecnej Komunitnej záhrady „Šibenička“.

Príslušníci policajného zboru vykonávajú v lokalite kontroly každý pracovný či víkendový deň. Robíme všetko pre to, aby už budúcu sezónu, keď sa uskutoční úspešné preklasifikovanie Šibeničky na plochy športu a rekreácie, bolo parkovanie motorových vozidiel omnoho príjemnejšie a bezpečnejšie...

Kúpanie aj naďalej, prirodzene, oficiálne povolené nie je. Dobrou správou je však informácia, že po dlhej sérii rokovaní sa práve v týchto dňoch vyhotovuje zmluva o spolupráci, ktorá zadefinuje vyčlenenie časti pozemkov na vytvorenie verejnej (obecnej) pláže – na kúpanie a rekreáciu. Zmluva by mala byť predložená a schvaľovaná už na najbližšom riadnom zasadnutí obecného zastupiteľstva, a to dňa 7. septembra 2021.

Ďakujeme za spoluprácu a porozumenie...

 

OcÚ Hviezdoslavov

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.