Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Požiadali sme premiéra o výjazdové rokovanie vo Hviezdoslavove

Dátum: 28.11.2019
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 1551
Požiadali sme premiéra o výjazdové rokovanie vo Hviezdoslavove

Dôležitá informácia...

Dnes sme písomne požiadali predsedu vlády Slovenskej republiky Petra Pellegriniho, ministra životného prostredia Lászla Sólymosa a ministra dopravy Árpáda Érseka o spoločné rokovanie za jedným stolom.

Hlavná téma, ktorá sa týka predovšetkým životného prostredia je jasná. Je ňou absencia verejnej kanalizácie a verejného vodovodu v mnohých častiach obce. Našťastie sme tento rok, práve pod mojím vedením, konečne po dlhých zhruba 11-tich rokoch, za 50.400 EUR obstarali a zhotovili novú projektovú dokumentáciu pre celú obec. Sme teda pripravení ako nikdy predtým.

Vieme ako tento problém vyriešiť, ale nevyhnutne potrebujeme a prosíme o pomoc kompetentných. Nahlas už niekoľko dní operujeme aj s variantou vlastnej čistiarne odpadových vôd (ČOV) vo Hviezdoslavove, na ktorú v obci jestvuje aj potenciálny pozemok, aby nás už dlhšie nebrzdila potrebná intenzifikácia ČOV v Šamoríne.

Už včera totiž bolo neskoro...

Predstaviteľov Vlády SR upozorňujeme zároveň na to, že naša obec, Hviezdoslavov, je najpodžívenejšou samosprávou v tejto krajine, čo je možné zistiť bezprostredne po príchode sem.

Hoci sa pomaly ale isto začína s výstavbou novej, modernej základnej školy s telocvičňou, nového centra obce s námestím, sakrálnou budovou v podobe kostola i spoločenskou sálou, obchodnej galérie, domom služieb i zdravotného strediska, budeme žiadať mimoriadne finančné prostriedky pre Hviezdoslavov, a to čo najskôr, ešte od súčasného predsedu vlády Slovenskej republiky.

 

Marek Lackovič

starosta

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.