Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Realizačný projekt výsadby je hotový

SÚBOR
Dátum: 08.04.2020
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 1998
Realizačný projekt výsadby je hotový

Už čoskoro by mohli pribudnúť desiatky zdravých stromov...

Uplynulých niekoľko týždňov sme prostredníctvom odb. spôsobilej osoby, experta pre vyhotovovanie dokumentácie ochrany prírody a krajiny, Ing. Jána Valacha, PhD., vyhotovovali Realizačný projekt výsadby pre Hviezdoslavov, a to v rámci projektu Podpora biodiverzity prvkami zelenej infraštruktúry v obciach Slovenska - Zelené obce Slovenska. Tešíme sa, že Hviezdoslavov vôbec prvýkrát disponuje takýmto uceleným projektom pre systematickú výsadbu novej a kvalitnej zelene, o ktorú sa usilujeme, no ktorej príprava niečo trvá.

Dnes, 8. apríla 2020, môžeme konečne povedať, že projekt je hotový. V celej jeho elektronickej podobe ho pripájame nižšie, kde si ho možno stiahnuť a prezrieť.

 

Ozeleniť by sa malo hneď niekoľko lokalít:

  • Hlavná ulica od križovatky Hviezdoslavov - Podháj / Miloslavov / Štvrtok n. O. smerom do centra, kde dreviny druhu dub plstnatý (Quercus pubescens) vytvoria líniovú vegetáciu pozdĺž cestnej komunikácie.
  • Pozemok parcely registra "E" s parcelným číslom 1193/9 neďaleko Záhrad a Hviezdneho bývania, kde dreviny druhu lipa veľkolistá (Tilia platyphyllos) vytvoria líniovú vegetáciu v striedavom rozložení po oboch stranách plánovanej cyklotrasy v rozostupe 20 m.
  • Okolie autobusových zastávok vo Hviezdnom bývaní, kde dreviny druhu dub plstnatý (Quercus pubescens) vytvoria líniovú vegetáciu za zastávkou autobusu. Dreviny druhu javor poľný (Acer campestre) budú vysadené ako bodová vegetácia po jej bokoch.
  • Vyše trojhektárový pozemok parcely registra "C" s parcelným číslom 240/632, ktorý sme získali od rímsko-katolíckej cirkvi minulý rok, kde dreviny druhu čerešňa vtáčia (Prunus avium) budú vysadené popri kanáli v rozostupe 20 m. Kostrovú drevinu bude predstavovať lipa veľkolistá (Tilia platyphyllos) v počte 16 ks v rozostupe 20 m. Dreviny druhu javor poľný (Acer campestre) na návrhovej severnej línii budú vysadené v rozostupe 14 m. Výsadba všetkých drevín bude predstavovať líniovú vegetáciu.
  • Areál materskej školy, kde dreviny druhu dub plstnatý (Quercus pubescens) vytvoria líniovú vegetáciu pozdĺž oplotenia.

 

Samozrejmosťou bude okrem výsadby i aplikácia pôdneho substrátu určeného pre jednotlivé druhy, ochrana pôdneho substrátu, nevyhnutné terénne a zemné úpravy, fixačno-stabilizačné opatrenia a následný monitoring drevín, resp. výsadby. 

Projekt bude podaný v súlade so zverejnenou Výzvou v priebehu dnešného dňa.

 

Marek Lackovič

starosta

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
8.4.2020 REALIZAČNÝ PROJEKT VÝSADBY - Hviezdoslavov Veľkosť: 7.04 MB Formát: pdf Dátum: 8.4.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.