Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aktualizované. Stavenisko na dobudovanie centra odovzdávame už zajtra

Dátum: 31.01.2022
Počet videní: 2793
Aktualizované. Stavenisko na dobudovanie centra odovzdávame už zajtra

Nové centrum obce vstupuje do ďalšej etapy...

Aktualizované 1.2.2022

Stavenisko na dobudovanie centra obce (viac informácií nižšie) bude zhotoviteľovi odovzdané zajtra, 2.2.2022.

Za dočasný diskomfort a dopravné obmedzenia v okolí realizácie stavby sa Vám úprimne ospravedlňujeme.

 

17.1.2022

V uplynulých dňoch bola úspešne podpísaná zmluva o dielo na projekt centra obce Hviezdoslavov (pracovne nazvaný aj "Dobudovanie lokality Pažiť") s víťazom uskutočneného verejného obstarávania.

V rámci tejto zmluvy sa v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch vybuduje nová miestna verejná komunikácia (čím vznikne nový prístup do nového Športového areálu Bez bariér), parkovacie miesta, dažďová kanalizácia i verejné osvetlenie. Ako to bude vyzerať, približuje situácia predmetného územia priložená nižšie...

 

01_PNSP_Situácia

 

Vznikne tým nový a bezpečný prístup do lokality Pažiť z Hlavnej ulice. V tesnom závese projektu je zvyšok lokality Pažiť pripravený na dostavbu zvyšných diel v rámci schválenej urbanistickej štúdie "Centrum obce Hviezdoslavov", ktorými sú nový rímskokatolícky kostol s farským úradom, komunitné centrum a spevnené plochy (na parc. č. 125/5 a 126/5 viď vyššie), čím sa celá lokalita Pažiť uzavrie a skompletizuje. Lokalitu podčiarkne veľkoformátová dlažba, ktorej prvých 600m2 už bolo položených koncom min. roka.

Zmluvná cena za vyhotovenie tejto etapy činí 152.365,66 EUR vr. DPH. Projekt je hradený z obecného rozpočtu, s prácami sa začne hneď ako to umožní počasie. Termín vykonania a odovzdania celého diela je najneskôr do 90 dní odo dňa odovzdania staveniska.

 

OcÚ Hviezdoslavov

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.