Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vznikol u nás Miestny spolok Slovenského Červeného kríža

Dátum: 03.12.2019
Počet videní: 1672
Vznikol u nás Miestny spolok Slovenského Červeného kríža

Deň 30.11.2019 bol veľmi dôležitý!

Na spoločnom stretnutí našich prvých dobrovoľníkov, ktorého sa v sobotu 30.11.2019 za Slovenský Červený kríž (SČK) zúčastnil aj pozvaný hosť - PhDr. Dagmar Nagyová - riaditeľka ÚsS SČK Dunajská Streda, oficiálne vznikol Miestny spolok Slovenského Červeného kríža Hviezdoslavov. Rovnako vznikol spolok i v Kvetoslavove.

Členstvo je dobrovoľné a naším členom sa môžete stať nielen Vy, ale aj Vaše deti staršie ako 5 rokov...

Členovia tvoria členskú základňu SČK v jednotlivých zložkách SČK, ako sú miestne spolky SČK, Mládež SČK, či Vodná záchranná služba SČK.

 

Kto môže byť členom?

Členom Slovenského Červeného kríža sa môže stať každá fyzická osoba alebo právnická osoba so sídlom na území Slovenskej republiky, ktorá súhlasí s princípmi a poslaním Medzinárodného hnutia Červeného kríža a Červeného polmesiaca a spĺňa ďalšie podmienky ustanovené v Stanovách SČK.

Každý člen si musí zakúpiť každoročne členskú známku v hodnote 2,00 €, viď priložená fotka. Členské známky má vedené v členskom preukaze.

V súčasnosti je takmer 70 000 členov. Ak sa chceš pridať, daj nám o sebe vedieť. TU, na tejto adrese, je naša FB stránka. Môžeš tiež kontaktovať priamo našu predsedníčku - Veroniku Kodayovú.

 

Tešíme sa, že sa k nám pridáš aj Ty :)

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.