Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Uplynulé dni sa niesli v duchu dôležitých koordinačných rokovaní

Dátum: 09.08.2021
Počet videní: 1981
Uplynulé dni sa niesli v duchu dôležitých koordinačných rokovaní

Sumarizujeme dôležité výstupy z rokovaní...

Vážené Hviezdoslavčanky, milí Hviezdoslavčania.

Hoci by sa mohlo zdať, že leto v roku 2021 bude o niečo menej hektické, než zvyšok roka, opak je i tentoraz pravdou...

1. fázu dokončenia majú za sebou 2 významné lokality v rámci obce:

  1. lokalita "Pažiť" v súčasnom centre obce, kde prebehla výstavba 1. etapy novej základnej školy (nasledovať bude Športový areál Bez bariér spolu s tzv. prednámestím už o niekoľko týždňov - zmluva o dielo bola podpísaná a zverejnená; ďalej, po vydaní stavebného povolenia, nový rímskokatolícky farský kostol a komunitné centrum; a napokon, taktiež po vydaní stavebného povolenia, v poslednej fáze č. 3, i nová telocvičňa prislúchajúca ku ZŠ), čím sa v nasledujúcich rokoch de facto vytvorí nové, krásne, moderné a hodnotné centrum obce.
  2. lokalita "Areál Senecká" v blízkosti Hviezdneho bývania a Záhrad, kde sa práve v týchto dňoch dokončuje 1. etapa areálu - nový supermarket s autoumyvárňou a parkoviskami, miestne obslužné komunikácie, chodníky a pod. (nasledovať v tomto prípade bude menšia obchodná galéria / dom služieb č. 1 v tvare "L", menšia obch. galéria / dom služieb č. 2 v tvare "U" a zdravotné stredisko). Opäť pripomíname, že na ŽST Kvetoslavov bude chodník pokračovať priamo obchodnou pasážou Areálu Senecká (nie pozdĺž rušnej Seneckej cesty II/503).

Pozn.: Obrázok vyššie ilustruje pohľad na supermarket (1. fázu) od cesty, z pohľadu obyvateľov Záhrad...

 

Uplynulé dni sa niesli v duchu dôležitých koordinačných rokovaní, z ktorých sumarizujeme štvoricu najdôležitejších:

  1. Máme za sebou koordinačný & kontrolný meeting s kompetentnými kvôli dokončeniu supermarketu a začiatku výstavby 2. fázy areálu. Ako hlavnú prioritu zástupcovia obce vyžadovali a upozorňovali na potrebu kultúrneho prístupu do areálu pre obyvateľov časti Záhrady, a to bezodkladne - už od septembra 2021, v ktorom je plánované oficiálne otvorenie.
  2. Máme za sebou koordinačný & kontrolný meeting kvôli dobudovaniu lokality Pažiť (súčasné centrum obce). Spolu s predstaviteľmi Rímskokatolíckej cirkvi, za účasti projektantov jednotlivých projektov, bolo cieľom napr. i dôležité zjednotenie dlažieb pre "nové" centrum obce tak, aby spolu jednotlivé súčasti centra vzájomne komunikovali - ako avizovaný športový areál, tak i kostol, nové parkovisko s novou cestou lemujúcou areál, chodníky i dôležitá výsadba novej, vzrastlej zelene. Ako píšeme vyššie, už o pár dní započne výstavba Športového areálu Bez bariér, a preto je veľmi dôležité, aby jednotlivá materiálová skladba neskôr v centre nerušila. Veľmi citlivo bude preto zvažovaný každý použitý detail. Zvyšok lokality Pažiť, na ktorom výstavba toho roku neprebehne, bude na jeseň zatrávnený. Rovnako tak prebehne výrazná výsadba v rámci Športového areálu Bez bariér, ktorý zaplní celú juhovýchodnú časť lokality.
  3. Máme za sebou koodinačný meeting s vedením obce Miloslavov kvôli dohodnutiu nápojného bodu na avizovaný, veľký projekt cyklotrás. Spusteniu verejného obstarávania na proj. dokumentácie pre územné rozhodnutie a stavebné povolenie tak už nič nebráni a vykoná sa v nasledujúcich dňoch. Nápojný bod bol veľmi dôležitý, aby sa cyklista z Hviezdoslavova vedel bezproblémovo napojiť jednak na Miloslavov, no následne i na Dunajskú Lužnú a do Bratislavy a okolia.
  4. Máme za sebou koordinačný meeting s kompetentnými kvôli ďalšiemu postupu v súvislosti s kanalizáciou a vodovodom, aby obec mohla kooperovane a zákonne realizovať svoje dlhy z minulosti - dobudovanie kanalizácie a vodovodu - čo najskôr - na určitých úsekoch už na jar budúceho roku. Všetci spoločne čakáme na vydanie stavebného povolenia, o ktoré sme po dvojročnom non-stop maratóne projektovania, povoľovania a príprav úspešne požiadali 6.5.2021. Mierime do finále, hoci termín realizácie, samozrejme, nezávisí len od nás. Spustenie verejného obstarávania na zhotoviteľa diela je v pláne v septembri. Viac podrobností prinesieme bezprostredne po spustení verejného obstarávania.

 

O všetkom dôležitom Vás budeme, rovnako tak ako doteraz, vždy transparentne informovať.

Prehľad všetkých aktuálnych projektov v našom katastri nájdete spísaný na tomto mieste...

 

Marek Lackovič, MBA

starosta obce

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.