Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aktualizované. 1.000 stromov pre Hviezdoslavov. Ideme na to!

GALÉRIA
Dátum: 06.12.2021
Počet videní: 2112
Aktualizované. 1.000 stromov pre Hviezdoslavov. Ideme na to!

Dnešným dňom spúšťame iniciatívu #1000STROMOV...

Aktualizované 7.12.2021

Stovky stromov zasadené, náš Hviezdoslavov sa nám zazelená!

V uplynulých týždňoch náš Úsek obecnej údržby úspešne zasadil I. etapu drevín v rámci iniciatívy #1000STROMOV. 600 zdravých, mladých líp a javorov sa teší dobrému zdraviu a už budúci rok budú z tejto krásnej lesnej škôlky, ktorá vnikla na našej Šibeničke, presádzané po celom Hviezdoslavove - všade tam, kde je to potrebné.

Všetky druhy Tilia cordata, Acer pseudoplatanus a Acer campestre sú vo veľkosti cca. 150cm a disponujú aj chráničmi na kmene proti srnčej (i inej) zveri (viď fotogaléria zo 7.12.2021 nižšie).

Ďalšie stovky stromov budú do lesnej škôlky dosádzané priebežne i na jar - následne budú putovať na svoje stále miesta buď do obce, alebo priamo medzi jej obyvateľov, o čom včas budeme informovať...

 

15.11.2021

Bez zbytočných slov treba hneď na začiatku povedať, že PODARILO SA, a do obce už práve v týchto chvíľach prúdia prvé stovky krásnych a zdravých stromčekov do našej novej lesnej škôlky vo Hviezdoslavove. Veď napokon, prvé a horúce obrázky si už teraz môžete pozrieť o kúsok nižšie, poďme ale pekne poporiadku...

Berúc do úvahy masívne zazelenanie Hviezdoslavova, ku ktorému sme sa zaviazali a ktoré chceme realizovať v najbližšom období, sme v uplynulých mesiacoch naštartovali kampaň #1000STROMOV a v súčinnosti s naším dodávateľom - spol. VRBA, s. r. o. - sme dohodli dodávku veľkého počtu drevín v druhovom zložení:

  • Tilia cordata (lipa malolistá) veľkosť 80/100,
  • Acer pseudoplatanus (javor horský) veľkosť 150/+,
  • a Acer campestre (javor poľný) veľkosť 150/+.

Dodávka prichádza postupne. Prvých 600ks stromov sadíme práve tento týždeň v lokalite Šibenička, v našej novej obecnej lesnej škôlke, z ktorej budú následne budúci rok jednak distribuované obyvateľom a obyvateľkám Hviezdoslavova, ktorí o to prejavia záujem (o čom budeme, samozrejme, v predstihu informovať) a jednak použité na ďalšiu alejovú či parkovú výsadbu do investičných zámerov obce a jej dlhodobého zveľaďovania. Tento cyklus sa pritom bude každoročne opakovať - obec si tak bude pestovať vlastné stromy, ktoré následne využije vždy tam, kde to bude potrebné a žiaduce.

Ak máte záujem napr. i počas tohto týždňa, napriek sychravému počasiu, priložiť ruku k dielu ako dobrovoľník či dobrovoľníčka - nie je nič jednoduchšie, než ozvať sa našej Zelenej linke (funguje každý pracovný deň, vždy od 7:30 do 16:00). Každá šikovná ruka dobrovoľníka(čky) sa nám isto zíde! Sledujte tiež naše komunikačné kanály - viac fotografií budeme zverejňovať priebežne počas nasledujúcich dní. Veríme, že počasie nám (i stromom) vyjde a že ani jeden stromček neutrpí výraznú ujmu. Zazelenajme spolu Hviezdoslavov, priatelia a susedia, #1000STROMOV už je na ceste...

1000S

 

Vedenie obce Hviezdoslavov

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.