Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Podávanie daňového priznania k dani z nehnuteľnosti

Dátum: 24.01.2022
Počet videní: 1529
Podávanie daňového priznania k dani z nehnuteľnosti

Čas na podanie priznania sa kráti...

Priznanie k dani z nehnuteľností podáva daňovník, ktorému vznikla povinnosť k dani z nehnuteľnosti - v priebehu uplynulého roku sa stal vlastníkom, správcom, nájomcom alebo užívateľom nehnuteľností, ktorá je predmetom dane z nehnuteľností - a to 1. januára zdaňovacieho obdobia nasledujúceho po zdaňovacom období, v ktorom sa daňovníkovi vznikla táto povinnosť.

Ak sa daňovník stane vlastníkom, správcom, nájomcom alebo užívateľom nehnuteľnosti 1. januára bežného zdaňovacieho obdobia, vzniká daňová povinnosť týmto dňom.

Predmetom dane z nehnuteľností je daň z pozemkov, daň zo stavieb a daň z bytov. Priznanie k dani z nehnuteľností je daňovník povinný podať príslušnému správcovi dane (Obec Hviezdoslavov) do 31. januára toho zdaňovacieho obdobia, v ktorom mu vznikla daňová povinnosť k týmto daniam alebo niektorej z nich podľa stavu k 1. januáru zdaňovacieho obdobia.

Príslušné Všeobecné záväzné nariadenie Obce Hviezdoslavov (VZN č. 3/2021) o dani z nehnuteľnosti nájdete na tomto mieste. Tlačivo k daňovému priznaniu nájdete medzi tlačivami na tomto mieste. Vyplnené daňové priznania je potrebné doručiť na Obecný úrad Hviezdoslavov poštou alebo osobne v priebehu stránkových hodín do 31.1.2022. 

 

OcÚ Hviezdoslavov

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.