Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Predvianočný Hviezdoslavovský SWAP v sobotu 12.11.

Dátum: 09.11.2022
Počet videní: 869
Predvianočný Hviezdoslavovský SWAP v sobotu 12.11.

V sobotu nás čaká ďalšia skvelá akcia...

Vážené Hviezdoslavčanky a Hviezdoslavčania.

Dňa 12. novembra 2022 od 8:00 do 11:00 sa bude v Kultúrnom dome Hviezdoslavov opäť konať akcia Daruj, vymeň - Hviezdoslavovský SWAP, tentokrát s prívlastkom PREDVIANOČNÝ. Na akciu môžete priniesť a darovať veci, ktoré už doma nepotrebujete a môžete si z nej odniesť iné veci, ktoré darovali Vaši susedia. Ušetríte tým nie len vaše peňaženky, ale aj životné prostredie: veci, ktorým dáte druhú šancu na život neskončia na smetisku ale ešte poslúžia ďalším. A čím menej vecí kúpite v obchode, tým menej ich bude treba vyrobiť, čím zas ušetríte kopec prírodných zdrojov a energii.

Toto už je náš 24-ty swap. Ak ste ešte neboli a nemáte odvahu prísť, príďte aspoň na minútku z diaľky omrknúť, ako to na akcii vyzerá a funguje. Možno sa vám nakupovanie zdarma zapáči ;-)

Darovať môžete čokoľvek: veci s vianočnou tematikou (vianočné ozdoby, sviečky, dekorácie, obrusy a obrusky, vianočné stromčeky, stojany na stromčeky...), domáce potreby, dekorácie,  hračky, knihy, časopisy, CDčká, drobné domáce spotrebiče, drogériu, kozmetiku, trvanlivé potraviny, oblečenie pre deti aj dospelých, spodné prádlo (to posunieme na charitu), veci do domácnosti či záhrady, staré a nevyužité potraviny pre hospodárske zvieratá...

Nemusíte doniesť nič a vziať si môžete čokoľvek, čo sa vám páči. Alebo aj nič, je to na vás...

Zbierame aj staré baterky, žiarovky, lieky, doplnky - po akcii ich všetky naraz odnesieme na recykláciu do elektropredajne a lekárne. 

Ak chcete veci iba darovať a nič si nevziať, môžete prísť aj skôr, v piatok 18:30-20:30 a v sobotu od 7:00 budeme v Kultúrnom dome Hviezdoslavov pripravovať priestor na akciu a radi od Vás veci prevezmeme. Po dohode s organizátormi je možné doniesť veci aj pár dní vopred. 

 

Vstup je 3 eur, deti od 6 do 12 rokov 1 eur a všetky veci, ktoré si vezmete domov, sú zdarma. Vstup neplatí ten, kto donesie občerstvenie pre dobrovoľníkov, staré potraviny pre zvieratká alebo pomôže dobrovoľníkom aspoň hodinu, či už počas akcie, alebo pred či po akcii.

Ak by ste mali chuť pomôcť, či už jednorazovo alebo pridať sa do nášho tímu organizátorov, prosím, ozvite sa vopred, alebo proste príďte na miesto v piatok  či v sobotu a ohlaste sa na vstupe, budem veľmi rada.

 

Akcia sa uskutoční

12. novembra 2022 od 8:00 do 11:00

v Kultúrnom dome Hviezdoslavov

 

FB udalosť: https://www.facebook.com/events/839220417207535

 

Jana Púčiková

organizátorka

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.