Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiadosť o zápis ulíc do IS Registra adries (zavedenie uličného systému)

Dátum: 09.04.2020
Počet videní: 1362
Žiadosť o zápis ulíc do IS Registra adries (zavedenie uličného systému)

Aktuálne informácie

Včera bola Okresnému úradu D. Streda, odboru všeobecnej vnútornej správy, zaslaná podpísaná Žiadosť o zápis ulíc do IS Registra adries (zavedenie uličného systému). V súvislosti so zavedením uličného systému v obci bolo obsahom prílohy aj Zameranie geografických osí ulíc.
 
V aktuálnej situácii sme si, samozrejme, vedomí určitých obmedzení súvisiacich so zapísom hromadných operácií v IS Register adries.
 
Zapisovať v 1. etape dávame 85 ulíc (z 90 schválených vo VZN). 5 ulíc zostane do druhej etapy - ide o ulice Bottova, Škultétyho, Chalúpkova, Hollého a Kollárova, ktoré stavia developer za Štúrovou ulicou a neboli zamerané tak ako ich developer teraz stavia.
 
V 2. etape by sme chceli okrem týchto piatich schválených názvov ulíc dať zapísať aj novopostavené ulice (ktoré bude ešte musieť schvaľovať OZ - napríklad nová výstavba ulíc od konca obce smerom na Kvetoslavov, zast. po pravej strane a tiež posledná ulica v Záhradách smerom na zberný dvor - tá sa má volať Repíková ulica, avšak pri schvaľovaní VZN v roku 2018, nevedno prečo, vypadla zo zoznamu, čiže sa berie ako neschvaľovaná, hoci ju geodet v minulosti už zameral).
 
Zároveň prosíme dobrovoľníkov, ktorí sa nám už v minulosti hlásili, že by radi s týmto zložitým procesom pomohli, aby sa nám ohlásili na e-mail Obecny@Hviezdoslavov.sk. Budeme potrebovať terénnu pomoc, pri fyzickom riešení tohto projektu v teréne obce. Všetky podrobnosti Vám radi vysvetlíme na osobnom koordinačnom stretnutí. Vopred každému ďakujeme!
 
Toľko dnešný update. Včas Vás o všetkom budeme informovať.
 
 
Kancelária prvého kontaktu obce Hviezdoslavov