Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rozpočet na rok 2021, pozemky pre ďalšiu ZŠ či revitalizácia rybníka. Schválené...

SÚBOR
Dátum: 20.12.2020
Počet videní: 1087
Rozpočet na rok 2021, pozemky pre ďalšiu ZŠ či revitalizácia rybníka. Schválené...

Malé obhliadnutie sa za štvrtkovým zasadnutím zastupiteľstva...

Milé Hviezdoslavčanky, drahí Hviezdoslavčania.

Máme schválený rozpočet na rok 2021, ktorý bol uplynulý štvrtok jednomyseľne a zodpovedne prijatý všetkými prítomnými poslancami nášho obecného zastupiteľstva.

Napriek naozaj neľahkým a pandemickým časom bude Hviezdoslavov v roku 2021 hospodáriť s vyrovnaným, ambicióznym a rekordným rozpočtom na úrovni takmer 1,8 milióna eur.

Keď sa obzrieme za nie tak dávnou minulosťou, rozpočet na rok 2021 je až trojnásobne vyšší oproti roku 2018 (!), čo je vskutku nevídané. Čo sa väčších investícií týka, tak schválený rozpočet ráta napríklad s čiastočným financovaním vodovodu a kanalizácie na úrovni 500-tisíc EUR, prípravnými prácami v Areáli Šibenička (oproti štrkoviskám smerom na Štvrtok n/O, kde chceme a plánujeme novú, veľkú športovo-relaxačnú zónu), rekonštrukciou fasád starej budovy MŠ na Školskej ul. či budovy obecného úradu na Hlavnej ul., rekonštrukciou strechy budovy obecného úradu, ale napríklad aj so spolufinancovaním avizovaného Vodozádržného parku P. O. H. a množstvom menších vecí.

V Investičnom pláne (viď nižšie) projektov obce sa na budúci rok napríklad počíta i s veľkým projektom výsadby zelene (projektová dokumentácia je už hotová - projekt je predschválený) či prudkým rozvojom cyklotrás (proj. dokumentácia je vo vývoji), ktoré chceme realizovať v rámci fondov EÚ.

V "zásobníku" projektov máme tiež projekty kompletnej rekonštrukcie interiéru nášho kultúrneho domu či projekt moderného, celoobecného rozhlasu na každú z našich vyše 90+ ulíc.

Nezabúdame ani na dobudovanie lokality Pažiť, v ktorej bude jednak v roku 2021 a 2022 pokračovať Rímskokatolícka cirkev (dobudovaním novej telocvične k novej základnej škole, nového farského kostola, nového komunitného centra a pod.), a jednak aj obec Hviezdoslavov (presunutím, resp. výstavbou úplne nového multifunkčného ihriska, novými parkovacími možnosťami a príjazdovou komunikáciou do areálu), čím sa lokalita definitívne a vkusne zacelí a dokončí...

 

Na decembrovom zasadnutí zastupiteľstva bola tiež schválená:

  • rezervácia pozemkov o výmere 7.453 m2 pre ďalšiu základnú školu (obecnú, resp. štátnu), ktorá vyrastie v Podháji,
  • trojica aktuálnych všeobecne záväzných nariadení (ktoré nájdete TU, príp. nižšie),
  • Investičný plán projektov obce na r. 2021 a 2022 (ktorý nájdete nižšie),
  • žiadosť na významnú revitalizáciu rybníka v Podháji v súčinnosti so Slovenským rybárskym zväzom, Šamorín,
  • urbanistická štúdia avizovaného Priemyselného parku "Astrum"
  • definitívna Výročná správa obce Hviezdoslavov za r. 2019

a podobne...

Materiály na rokovanie obecného zastupiteľstva si vždy vopred, pred každým jedným rokovaním, môžete jednoducho stiahnuť na Vašom webe TU. Uznesenia zo zastupiteľstva sú zas na jeden klik k dispozícii TU.

 

V priebehu niekoľkých dní bude, rovnako tak ako minulý rok, uverejnený komplexný odpočet práce vedenia obce Hviezdoslavov za rok 2020, v ktorom si náš uplynulý rok, z ktorého sme, žiaľ, vyše 70% času prežili v núdzovom stave, resp. mimoriadnej situácii, prehľadne a transparentne zosumarizujeme...

Takisto Vám radi prinesieme prehľadný aktuálny sumár ostatných projektov občianskej vybavenosti, na ktoré sa pýtate najčastejšie - či už sú to, ako iste viete, novovznikajúce súkromné materské školy, supermarkety, obchodné galérie či zdravotné strediská.

Veríme, a usilovne sa snažíme o to, aby bol Hviezdoslavov tou najlepšou adresou pre kvalitný život.

 

Šťastné a veselé, milí susedia...

 

Marek Lackovič

starosta Hviezdoslavova

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Investičný plán projektov obce 2021 - 2022 - Tabuľka k 8.12.2020 Veľkosť: 72.3 kB Formát: xlsx Dátum: 20.12.2020
Dodatok č. 1/2020 k VZN č. 1/2019 Veľkosť: 151.2 kB Formát: pdf Dátum: 20.12.2020
Rozpočet na rok 2021 Veľkosť: 216.9 kB Formát: pdf Dátum: 20.12.2020
VZN č. 3/2020 o miestnych daniach a poplatkoch... Veľkosť: 268.6 kB Formát: pdf Dátum: 20.12.2020
VZN č. 2/2020 o nakladaní s komunálnym odpadom... Veľkosť: 464.3 kB Formát: pdf Dátum: 20.12.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.