Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Platby za komunálny odpad (KO) v r. 2023

Dátum: 17.01.2023
Počet videní: 3881
4 min. čítania
Platby za komunálny odpad (KO) v r. 2023

Nálepky (a nielen to) na r. 2023...

Dokedy?

     Nálepky za r. 2022 sú a budú platné do 28.02.2023. Neoznačené smetné nádoby nálepkou na rok 2023 po tomto termíne nebudú vyvezené. Posledný vývoz KO s platnými nálepkami r. 2022 bude uskutočnený 22.2.2023. Po tomto termíne bude potrebné mať nádoby označené nálepkami na r. 2023.

 

Kde?

     Od pondelka 23.01.2023 bude možnosť zakúpenia nových nálepiek a výberu frekvencie vývozu, a to priamo na Obecnom úrade Hviezdoslavov počas úradných hodín. Obecný úrad bude pre Vás vo februári navyše otvorený každú stredu až do 19:00 hod., aby ste si túto vec vedeli vybaviť pohodlne aj po práci.

 

Novinky?

     Spolu s nálepkou na r. 2023 vybavíme Vaše domácnosti prevzdušnenými kompostovateľnými košmi na separovanie kuchynského odpadu, ktoré dostanete spolu s nálepkou pri platení poplatku za KO. Zároveň opakujeme, že pre nádoby v objeme 120 L pribudla možnosť voľby frekvencie vývozov. Čo to znamená? Z pôvodných 26 zvozov si občan môže vybrať polovicu, čiže 13 zvozov, čo bude mať za následok zníženie poplatku za KO až o polovicu, t. j. o 50%. Jednotlivé frekvencie zvozov budú rozlíšené nálepkami (červená 1x za mesiac, modrá 2x do mesiaca).

     Taktiež pripomíname, že do žltých vriec od januára, ako sme Vás už niekoľkokrát informovali, patria PLASTY, KOVY A TETRAPAKY. Tieto vrecia Vám spred Vašich rodinných domov budú odvážať podľa stanoveného harmonogramu. V prípade spotrebovania žltých vriec môžete použiť vrecia aj inej farby - dôležité je, aby boli priehľadné. Pri bytových domoch (napr. Hviezdne bývanie) môžete dočasne pre tento "trojzber" využiť 1100 L nádoby na plasty, kovy a tetrapaky (kľudne zmiešane), onedlho budú aj v tomto prípade 1100 L nádoby farebne zjednotené (aby bolo úplne jasné, že do nich možno vhadzovať plasty, kovy a tetrapaky).

 

Na záver...

     Pripomíname tiež, že poplatok za komunálny odpad (KO) môže za Vás vybaviť aj Vami poverená osoba. V prípade, že potrebujete zaplatiť poplatok za KO a nemôžete sa osobne dostaviť na OcÚ (či už z dôvodu ochorenia, karantény, a pod.), môže tak za Vás urobiť Vami poverená osoba.

     Obyvatelia Hviezdoslavova, ktorí sa nezdržiavajú v obci viac ako 180 dní (na základe VZN č. 3/2022), si môžu uplatniť zľavu vo výške 40%. Túto skutočnosť je však potrebné vydokladovať relevantným dokladom. Rovnako tak zostávajú v platnosti aj ostatné zľavy a benefity (napr. zľava pre obyvateľov obce), tak ako ich poznáme z min. rokov, či napr. i zdieľanie jednej nádoby viacerými susedmi.

     Všetky informácie o odpadoch z uplynulého obdobia, harmonogram vývozov a pod. nájdete na TOMTO mieste.

 

Snímka_obrazovky_2023-01-17_o_12.14.00

 

V prípade potreby je Vám k dispozícii náš:

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.