Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Spúštame projekt prímestskej autobusovej dopravy - všetky informácie sú TU

SÚBOR
Dátum: 11.09.2019
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 3568
Spúštame projekt prímestskej autobusovej dopravy - všetky informácie sú TU

Prímestská autobusová doprava do a z Bratislavy štartuje 16.9., v pondelok.

Konečne je to tu. Od pondelka, 16. septembra 2019, štartuje avizovaný projekt prímestskej autobusovej dopravy do a z Bratislavy, ktorý ma podstatne uľahčiť pravidelné cestovanie za prácou i vzdelaním ako aj ponúknuť adekvátnu, modernú, rýchlu a bezpečnú konkurenciu preplnenému vlakovému spojeniu, ktoré je zatiaľ jediným možným hromadným a ako-tak ekologickým spojením do nášho hlavného mesta, Bratislavy.

Vyhradené "bus pruhy" v Bratislave stále pribúdajú, preto budete na Autobusovej stanici Mlynské Nivy vždy skôr autobusom než autom. Schválené cestovné poriadky nájdete nižšie, v prílohe tohto článku.

 

Vo Hviezdoslavove sú na prepravu pripravené 3 autobusové zastávky:

  • Hviezdoslavov, Hviezdne bývanie (na "Čerešňárke")
  • Hviezdoslavov, Hlavná 22 (oproti Tik-Taku)
  • Hviezdoslavov, Hájovňa (pri Podháji)

 

Tešíme sa tak, že aj vyše 500 aktuálnych obyvateľov časti Hviezdoslavov - Podháj a vyše 800 obyvateľov Hviezdneho bývania tak bude mať zastávku len niekoľko desiatok metrov od domu, resp. bytu a bude môcť cestovať lacno a efektívne prakticky "suchou nohou", bez potreby dodatočného presúvania sa za dopravnou infraštruktúrou.

Prepravu zabezpečuje SAD Dunajská Streda, a. s., Dunajská Streda, Bratislavská cesta 918/2, tel. č. 0910 49 49 49, a teda ide o moderného dopravcu, ktorý ponúka možnosť objednania čipovej karty, vďaka ktorej možno cestovať ešte lacnejšie a prakticky bezhotovostne, aj veľmi jednoducho - e-mailom. Viac informácií ohľadom dopravnej čipovej karty nájdete kliknutím SEM. Čipovú kartu si môžete kedykoľvek dobiť u šoféra autobusu a kredit sa v nej jednoducho bude míňať len vtedy, keď budete reálne cestovať - z ľubovoľnej zastávky, z ktorej chcete. Ak chcete cestovať pravidelne a využívať pritom zľavy, odporúčame si vybaviť túto kartu čo najskôr...

Každou Vašou cestou týmito autobusmi, každým Vaším minutým eurom podporujete rozpočet obce Hviezdoslavov, pretože eventuálne straty sú hradené práve z rozpočtu obcí Hviezdoslavov a Kvetoslavov, ktorému taktiež ďakujeme za kooperáciu pri tomto projekte.

V prílohe nižšie taktiež nájdete cenový výmer Trnavského samosprávneho kraja, ktorý stanovuje výšku cestovného a okruh zliav cestovného.

 

Marek Lackovič

starosta

 

Zdroj obr.: Slovakia.travel

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
CP LINKA 201 433 Veľkosť: 40 kB Formát: pdf Dátum: 11.9.2019
Cenový výmer TTSK pre SADDS Veľkosť: 174.4 kB Formát: pdf Dátum: 11.9.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.