Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Hľadáme nových členov (nielen) do našej Finančnej komisie

Dátum: 16.09.2019
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 1416
Hľadáme nových členov (nielen) do našej Finančnej komisie

Opäť hľadáme tých najšikovnejších z Vás...

Komisie obecného zastupiteľstva sú veľmi dôležitou súčasťou tejto obce, kde sa riešia dôležité veci súvisiace s prítomnosťou i budúcnosťou nášho Hviezdoslavova. Chceme, aby bol tento proces otvorený, transparentný a odborný. Aj v tomto chceme ísť ostatným obciam a mestám príkladom.

Chceme využiť personálny potenciál, ktorý Hviezdoslavov má vo svojich skvelých ľuďoch, ktorí tu bývajú. Tých najšpičkovejších, najmotivovanejších, najzanietenejších odborníkov z príslušných oblastí radi uvítame v našich šiestich komisiách, ktoré chceme opäť po čase vhodne doplniť (predovšetkým však tú Finančnú):

  • 1. KOMISIA ÚZEMNÉHO PLÁNOVANIA, VÝSTAVBY A ROZVOJA
  • 2. KOMISIA KULTÚRY, VZDELÁVANIA A ŠPORTU
  • 3. SOCIÁLNA KOMISIA
  • 4. KOMISIA PRE ROZPOČET, FINANCIE A SPRÁVU MAJETKU OBCE
  • 5. KOMISIA NA OCHRANU VEREJNÉHO ZÁUJMU
  • 6. KOMISIA PRE BEZPEČNOSŤ A OCHRANU OBECNÉHO MAJETKU

 

Komisie obecného zastupiteľstva

Na čo slúžia komisie OZ a aké sú ich úlohy?

a) Poradná funkcia: vypracovávajú návrhy, stanoviská a podnety na riešenie záležitostí v oblasti svojej pôsobnosti ako podklad pre rozhodovanie OZ a starostu obce, podieľajú sa na príprave materiálov pre OZ, prijímajú stanoviská k predkladaným materiálom v oblasti pôsobenia komisie, vykonávajú úlohy, ktoré im boli zverené Obecným zastupiteľstvom.

b) Iniciatívna funkcia: vypracovávajú iniciatívne a konštruktívne návrhy a podnety na riešenie záležitosti, patriacich do oblasti ich pôsobenia, posudzujú a prijímajú návrhy občanov, organizácií a obecného úradu v oblasti svojej pôsobnosti a predkladajú svoje stanoviská OZ, dávajú podnety na vypracovanie návrhov VZN v oblasti svojho pôsobenia, spolupôsobia pri príprave materiálov na OZ, podieľajú sa na tvorbe podkladov pre návrh rozpočtu obce v rámci svojej pôsobnosti.

c) Kontrolná funkcia: kontrolujú spôsob plnenia a realizáciu uznesení OZ, kontrolujú dodržiavanie a prácu s VZN v oblasti svojho pôsobenia, dozerajú na majetok mesta a iný zverený majetok, ako aj na hospodárenie s ním, dozerajú na investičnú a podnikateľskú činnosť obce.

 

Viac o činnosti a náplne práce jednotlivých komisií nájdete na našom webe TU. Komisia pre bezpečnosť je najnovšou komisiou a vznikla hlavne kvôli potrebe susedských hliadok, resp. obecnej polície v blízkej budúcnosti.

Predsedom býva vždy poslanec. Členovia sú otvorení. Porozmýšľajte, prosím, v ktorej oblasti by ste vedeli svoje pracovné skúsenosti zúročiť a pomôcť tak obci, ktorú máte radi. Dôležitou podmienkou je mať trochu voľného času na túto činnosť, ideálne aspoň 2-3 hodiny týždenne. Ak máte toho veľmi veľa a nestíhate už teraz, ísť do Komisie nie je najlepší nápad.

Prosím, píšte rovno nižšie, do komentáru, alebo e-mailom na Starosta@Hviezdoslavov.sk Váš prípadný záujem o členstvo v niektorej z komisií.

 

Ďakujeme...

 

Marek Lackovič

starosta

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.