Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aktualizované. 4. kolo skríningu

SÚBOR
Dátum: 10.02.2021
Počet videní: 6102
Aktualizované. 4. kolo skríningu

Priebežne aktualizované...

Milé Hviezdoslavčanky, vážení Hviezdoslavčania.

Vzhľadom na stále kritickú situáciu v okr. D. Streda a v nadväznosti na aktuálne platný "COVID AUTOMAT" (na stiahnutie ho pripájame nižšie), s cieľom uľahčiť život predovšetkým Vám - našim obyvateľom a obyvateľkám - budeme opätovne testovať aj tento víkend - 13. a 14. februára 2021.

"COVID AUTOMAT" nevypracovali politici, ale odborníci - epidemiológovia, infektológovia, analytici a experti. Po piatich kolách testovania, ktoré samosprávu extrémne zaťažili nielen finančne, ale predovšetkým personálne, by sme už radi odovzdali štafetový kolík profesionálom, ktorí by vo februári mali otvoriť vo Hviezdoslavove stálu tzv. "MOMku" (mobilné odb. miesto).

Tí tak snáď už o niekoľko dní zaistia všetko, čo doteraz musí zaisťovať samospráva: dobrovoľníkov, zdravotníkov, ochranné pomôcky (lekárske overaly, respirátory, rukavice, návleky, rúška, masky, štíty a pod.) testy, tlačivá, certifikáty, rezervácie, likvidáciu rizikového odpadu a desiatky ďalších vecí...

Sme nesmierne vďační našim pomocníkom, zdravotníkom, koordinátorom i administrátorom, že predchádzajúcich 5 kôl testovania boli našim občanom k dispozícii. Boli to stovky hodín mravenčej práce. Nie je však naďalej možné neustále od nich očakávať a žiadať, aby vo svojom voľnom čase absolvovali pravidelné „víkendové“ testovania. 

Rovnako tak to platí pre náš Úrad. Obecný úrad Hviezdoslavov už nemôže naďalej suplovať prácu zdravotníckeho zariadenia. Referenti venovali každý týždeň hodiny a hodiny príprave testovania a ďalšie hodiny následnej byrokracii spojenej s prevádzkovaním „zdravotníckeho zariadenia“...

Na základe aktuálnej situácie rozhodol Krízový štáb (KŠ) obce, opäť napriek extrémnej krátkosti času na prípravu, o spôsobe a podmienkach testovania aj u nás, vo Hviezdoslavove.

KŠ obce rozhodol, že najbližšie Vás (predovšetkým tých, o ktorých píšeme vyššie) opäť pretestujeme počas dvoch dní - túto sobotu a nedeľu - 13., resp. 14. februára 2021. Testovania pomáha zachytiť skryté ohniská nákazy a spomaliť šírenie vírusu, vďaka čomu získavajú naši lekári čas a priestor na to, aby sa postarali o chorých. Tým, že sa testujeme, zisťujeme nielen svoj vlastný stav, ale pomáhame chrániť aj svojich blízkych a ľudí v širšom okolí. Na naše úrady (Stavebný i Obecný) zároveň od 27.1.2021 púšťame len osoby s aktuálnym negatívnym testom (viac informácií TU), preto ak plánujete cestu na náš Úrad, určite sa otestujte...

Upozorňujeme, že rovnako ako mnohé susedné obce v okolí, keďže chceme poznať SKUTOČNÝ a REÁLNY stav pandémie v našej obci, taktiež v záujme vyhnúť sa tzv. "testovacej turistike" a s cieľom znížiť zvýšené epidemiologické riziko vplyvom takéhoto pendlovania, vopred oznamujeme, že

prednostne testujeme Vás = obyvateľov Hviezdoslavova 

(obyvateľom sa chápe osoba s trvalým pobytom alebo prechodným pobytom alebo užívajúca nehnuteľnosť na bývanie v obci Hviezdoslavov - v individuálnom prípade, pri zjavnom testovacom "turizme" aký sa u nás vyskytol napr. počas 2. kola v novembri, môže byť preto vyžiadaný k nahliadnutiu list vlastníctva, príp. nájomná zmluva a pod.).

Na testovanie je pripravené 1 odberné miesto (ďalej len OM), nachádzajúce sa v Kultúrnom dome (KD) Hviezdoslavov, ktoré bude fungovať rovnako ako posledné 3 týždneTestovanie kvôli nepriazni počasia, prirodzene, prebehne v interiéri. Čakať na výsledok bude možné vonku i vnútri - rovnako tak - ako naposledy. Schématicky to bude vyzerať nasledovne (viď infografika nižšie):

Príloha_-_OM_HVIEZDOSLAVOV_-_ver._19.1.21

 

Harmonogram testovania bude nasledovný:

  • 13.2. (sobota) od 8:00 do 19:00*
  • 14.2. (nedeľa) od 8:00 do 19:00*

* 13:00 - 14:00 veľká dezinfekčná prestávka (posledné odbery o 12:50, resp. 18:50)

Situáciu spred KD opäť naživo monitorujeme na TOMTO mieste (stream bude spustený v sobotu o 8:00). Oba dni testujeme bez potreby rezervácie. Stačí prísť a dať sa otestovať.

Upozorňujeme, že parkovanie bude v blízkosti OcÚ a KD obmedzené, a preto Vás prosíme, aby ste zvolili peší príchod (príp. bicykel). Dôrazne tiež pripomíname a prosíme Vás, aby ste neprišli všetci naraz skoro ráno, ešte pred otvorením - v takom prípade vytváraniu radov naozaj nezabránime. Odporúčame sledovať náš živý videoprenos na tejto stránke. Stáť v rade naozaj nie je potrebné. Šírme dobrú náladu a nie vírus! Naskladnenie testov, ktorých máme aktuálne nedostatok, očakávame v priebehu piatka 12.2.. Na mieste sa budú, samozrejme, nachádzať i príslušníci Ozbrojených síl SR, príp. Policajného zboru SR.

 

Pozn.: Správu priebežne aktualizujeme. Vyhradzujeme si právo dopĺňať informácie v priebehu tohto týždňa...

 

Ďakujeme za spoluprácu...

 

Krízový štáb obce Hviezdoslavov

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
COVID AUTOMAT Veľkosť: 1.24 MB Formát: pdf Dátum: 10.2.2021