Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zmluvy na kúpu pozemkov pod ďalšiu ZŠ boli podpísané

Dátum: 26.09.2021
Počet videní: 2669
Zmluvy na kúpu pozemkov pod ďalšiu ZŠ boli podpísané

Ďalšia, v tomto prípade obecná, ZŠ je čoraz bližšie...

V uplynulých dňoch boli konečne podpísané aj "ostré" kúpne zmluvy na kúpu pozemkov pod očakávanú obecnú základnú školu. Tie budú zverejnené v najbližších dňoch aj v príslušnej sekcii na webovom sídle obce.

Tak, ako sme informovali už 15. júna 2021, projektová dokumentácia pre stavebné povolenie sa intenzívne spracováva práve v týchto dňoch a týždňoch, podľa zmluvy o dielo musí byť hotová najneskôr v polovici novembra 2021.

Nutno podotknúť, že parcely sú určené, v súlade s územným plánom, na výstavbu už dnes...

Platí teda, že obec od r. 2019 kontinuálne získava pozemky do svojho vlastníctva - v tomto prípade ide o výmeru 7.453 m2, za ktorú obec najneskôr do 180 dní odo dňa právoplatného rozhodnutia o vklade vlastníckeho práva k Predmetu kúpy v prospech kupujúceho v podiele 1/1 zaplatí spolu 152.041,20 EUR.

S výstavbou ďalšej novej základnej školy na našom území by sa, pevne veríme, mohlo začať v r. 2022, len niekoľko mesiacov po otvorení Cirkevnej základnej školy sv. Martina vo Hviezdoslavove, vďaka čomu v pomerne rýchlom slede možno očakávať vznik dvoch nových, moderných základných škôl v našej obci.

 

Umiestnenie novej obecnej základnej školy v lokalite Letorosty, časť Podháj

Snímka_obrazovky_2021-09-27_o_8.37.39

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.