Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Športový areál Bez bariér úspešne dokončený. Otvárame po lockdowne...

GALÉRIA
Dátum: 13.12.2021
Počet videní: 2019
Športový areál Bez bariér úspešne dokončený. Otvárame po lockdowne...

Ďalším ukončeným projektom za r. 2021 je nová športová aréna v lokalite Pažiť...

Krátko po tom, ako sme v septembri '21 dokončili realizáciu veľkej obnovy "starej", resp. pôvodnej budovy MŠ Hviezdoslavov, o čom sme Vás informovali TU, a hneď na to, ako sme v októbri '21 zavŕšili i významnú obnovu staručkého obecného úradu, o ktorej sme písali TUdnes s radosťou predstavujeme aj náš nový Športový areál Bez bariér, ktorý sme zrealizovali aj vďaka Fondu na podporu športu (FnPŠ)...

Ako to vyzerá v lokalite "Pažiť", v bezprostrednej blízkosti novej základnej školy, práve teraz, možno vidieť vo fotogalérii nižšie...

 

Projekt v skratke:

  • Termín realizácie: leto - jeseň 2021 (september - november '21)

  • Názov projektu: Športový areál Bez bariér Hviezdoslavov

  • Celkové finančné náklady: 164.065,88 EUR

  • Spôsob financovania: 50% FnPŠ (max. 90.847,00 EUR), 50% vlastné zdroje obce

 

Samozrejmosťou je smart večerné osvetlenie, kamerový systém, špičkový umelý trávnik najnovšej generácie, veľkoformátová zámková dlažba okolo, tribúnky pre cca. 60 divákov či vzrasté platany (budú dosádzané na jar) a nový mobiliár (bude prichádzať postupne)...

V tesnom závese projektu je zvyšok lokality Pažiť pripravený na dostavbu zvyšných diel v rámci nového centra obce, ktorými sú:

  • 2. etapa novej ZŠ (pavilón B = telocvičňa),
  • nový rímskokatolícky kostol s farským úradom,
  • komunitné centrum
  • a parkovacie plochy s obslužnou komunikáciou, ver. osvetlením a zvyškom námestia (nového centra),

čím sa vytvorí i nový prístup do nového športového areálu, ktorý sa tak so zvyškom územia priamo prepojí. Prístup v podobe novej miestnej komunikácie (ulice) bude realizovaný už v najbližších týždňoch - hneď ako to dovolí počasie. Jednotlivé diela (viď vyššie) budú tvoriť jeden ucelený celok, jedno ucelené širšie centrum obce, vzájomne sa budú dopĺňať a nadväzovať na seba (vrátane jednotnej dlažby a pod.).

Nový, plne bezbariérový areál, de facto nahradzuje ten súčasný (už nevyhovujúci) v lokalite Pažiť, na ktorom v strednodobom horizonte vyrastie nová telocvičňa CZŠ sv. Martina, v súlade so schválenou urbanistickou štúdiou "Centrum obce Hviezdoslavov".

Čerstvo vybudovaná športová aréna spĺňa parametre pre organizovanie regulárnej súťaže podľa pravidiel národného športového zväzu v disciplínach - uznaných športoch - malý futbal, basketbal, volejbal, tenis. Svoj azyl a útočisko na celoročnú špičkovú prípravu si tu, pevne veríme, nájde ako náš domovský ARC Sport - Hviezdoslavov, tak i športuchtivá verejnosť, amatérske kluby v našej obci či školáci základnej školy & škôlkari materskej školy. Tých je v bezprostrednej blízkosti už tomto momente takmer 300 a toto číslo bude exponenciálne rásť.

Ďalší úspešný projekt je tak za nami...

Areál bude k dispozícii po lockdowne.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.