Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aktualizované. Nový priechod pre chodcov z Obchodnej ul. smer ŽST

GALÉRIA Facebook
Dátum: 09.10.2022
Počet videní: 2428
Aktualizované. Nový priechod pre chodcov z Obchodnej ul. smer ŽST

Aktualizované informácie...

     V súčinnosti s Okr. úradom DS, odborom cestnej dopravy a pozemných komunikácií, bola akceptovaná realizácia diela na Seneckej ceste II/503 v termíne 15. - 19.8.2022, alt. v prípade nepriaznivého počasia 22. - 26.8.2022. Na rušnej komunikácii budú dočasné dopravné obmedzenia...
 
     Čakáme i na prepoj VN káblov v mieste vyústenia chodníka na Seneckú cestu II/503. Odstávka VN rozvodu, na ktorú čakáme, potrvá zhruba deň. Následne budú dokončené aj posledné metre chodníka. Celé dielo, vrátane nového solárneho LED osvetlenia, ktoré bude osvetľovať nový a bezpečný priechod, bude hotové v októbri.
 
3.8._2
Pohľad na výkres z proj. dokumentácie diela
 
     Vzniknuté meškanie nás mrzí, ale výsledkom bude napokon ďaleko lepší projekt, než to, čo sa na rušnej Seneckej ceste II/503 plánovalo pôvodne. (Nielen) obyvateľom Hviezdneho bývania, ale i priľahlého okolia, sa bude smerom na žel. stanicu, príp. k susedom do Kvetoslava, kráčať o poznanie príjemnejšie, a hlavne bezpečnejšie.
 
     "Náš" chodník s priechodom, ktorý bude v konečnom dôsledku začínať už pri vstupe do Areálu Senecká a pokračovať celou jeho práve budovanou obchodnou pasážou, sa plynulo napojí na chodník patriaci Kvetoslavovu. Financovanie chodníka ide na vrub developera, priechod pre chodcov s moderným nasvietením a príslušenstvom je projektom obce. Úprava riešenia pre nevidiaciach a bezbariérovosť je samozrejmosťou...
 
     Ako sme Vás informovali už mnohokrát v minulosti, zrealizovať chodník na strane Záhrad nie je z majetkovo-právneho hľadiska možné, nakoľko pozemky niektorých RD patriacich pod Kvetoslavov zasahujú až takmer úplne k telesu komunikácie:
 
Snímka_obrazovky_2022-08-03_o_10.17.45
Pozemok RD zasahujúci až takmer k telesu rušnej komunikácie znemožňujúci výstavbu chodníka na tejto strane
 
     V súčinnosti s projektom (developerom) Slnečné záhrady sme sa výrazne posunuli aj k riešeniu nového vjazdu / výjazdu do Záhrad, o ktorom budeme, pevne veríme, informovať po úspešnom vydaní príslušných povolení. Pripomíname, že aj 2 nové kruhové objazdy v rámci Záhrad boli predmetom ostatnej revízie územného plánu, ktorá je, našťastie, už realitou:
 
Snímka_obrazovky_2022-08-03_o_10.25.13
2 nové kruhové objazdy zakreslené v nových zmenách a doplnkoch ÚPN obce Hviezdoslavov
 
     Na záver by sme všetkých veľmi chceli poprosiť o ohľaduplnejšiu jazdu v blízkosti tejto zóny, k čomu, pevne veríme, poslúži aj intenzívnejšia prítomnosť policajného zboru SR, o ktorú žiadame OOPZ v Šamoríne.
 
 
OcÚ Hviezdoslavov
 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.