Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ďalší kontrolný deň v novej MŠ je za nami...

Dátum: 03.07.2019
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 1021
Ďalší kontrolný deň v novej MŠ je za nami...

Dnes prebehol ďalší kontrolný deň v novej materskej škole...

Dni neúprosne ubiehajú a prístavba novej MŠ rastie každým dňom ako z vody. Momentálne prebiehajú exteriérové zatepľovacie práce, inštalácie bleskozvodov, predpríprava na osadenie krovu, ktorý by sa mal osádzať tento víkend, takisto i mnohé ďalšie interiérové procesy, príprava a realizácia ústredného vykurovania, finalizácia elektroinštalácie, vodoinštalácie, dokončovanie podláh, stien a podobne.

Tak ako pri každej stavbe podobného rozsahu, tak i na tej našej sa vyskytuje niekoľko problémov a zmien, ktoré sú viac, či menej očakávané a ktoré je potrebné urgentne za chodu riešiť v súčinnosti so zhotoviteľom, stavebným dozorom, či projektantom stavby.

Pevne verím, že spoločnými silami sa nám podarí mať do septembra všetko nachystané tak, aby sa 111 škôlkarov do tejto budovy mohlo bezpečne a s radosťou presunúť v termíne, ktorý si všetci želáme.

Nasledujúce týždne, v priebehu augusta, plánuje Obec realizovať v bezprostrednom okolí MŠ aj viac nových spevnených plôch pre parkovanie áut, ktorých bude od nového školskéhu roku prichádzať i odchádzať od MŠ násobne viac. "Parkoviská" nestíhajú už dnes a počas väčších akcií ako MDD, Deň obce, Majálesu občania nemajú kde parkovať. Pred vstupom do športovo-relaxačného areálu tak vznikne esteticky príťažlivá odstavná plocha tvorená zatrávňovacími tvárnicami, na ktorej bude môcť pohodlne zaparkovať takmer dvadsiatka áut. Suchou nohou sa tak deti i ich rodičia budú môcť dostať rovno do škôlky vzdialenej 50 metrov.

Intenzívne myslíme aj na zeleň, a tak bude na jeseň, v priebehu septembra priľahlé okolie i areál MŠ doplnený o vhodnú výsadbu, ktorú plánujeme vykonať v rámci niektorej z obecných akcií.

IMG_0666

 

Marek Lackovič
starosta

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.