Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Cestovné poriadky na prímestskú BUS dopravu práve vznikajú...

Dátum: 05.08.2019
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 2872
Cestovné poriadky na prímestskú BUS dopravu práve vznikajú...

Prímestské autobusy budú realitou už čoskoro...

Obecné zastupiteľstvo vo Hviezdoslavove na svojom zasadnutí dňa 1. augusta 2019 Uznesením č. 98/2019 schválilo alokovanie finančných prostriedkov na výkon prímestskej autobusovej dopravy do a z Bratislavy z rozpočtovej kategórie Služby v maximálnej hodnote 7500 EUR vrátane DPH.

Ruka v ruke s týmto rozhodnutím prebieha finalizácia úplne novej a zároveň centrálnej autobusovej zastávky vo Hviezdoslavove - zastávky Hviezdne bývanie, ktorá bude hotová v najbližších dňoch.

A prečo práve autobusová doprava?

Obec Hviezdoslavov je jednou z najrýchlejšie rozvíjajúcich sa a rastúcich obcí na území Slovenskej republiky. Za posledných 10 rokov sa počet obyvateľov obce niekoľkonásobne zvýšil, čo si vyžaduje nevyhnutný pohľad, okrem iného, i na doplnenie zrýchlených autobusových spojov do a z hlavného mesta – Bratislavy – kam za prácou cestuje väčšina obyvateľov našej obce.

Kvalitné, fungujúce, moderné, klimatizované a ľahko dostupné autobusové spojenie je nevyhnutnou konkurenciou vlakovému spojeniu, ktoré kapacitne nestíha obsluhovať obyvateľov Hviezdoslavova na požadovanej úrovni. Obyvatelia časti Hviezdoslavov-Podháj (cca. 500 obyvateľov) majú navyše súčasné vlakové zastávky priveľmi vzdialené v pešej vzdialenosti od ich obydlí (cca. 2 až 3km). Obyvatelia časti Hviezdne bývanie (cca. 800 obyvateľov) zas majú na železničnú stanicu zhoršený prístup z dôvodu meškajúcej výstavby telesa chodníka smerujúceho za dopravnou infraštruktúrou. 

Občania cestujúci osobnou dopravou sa dennodenne potýkajú častokrát s extrémnymi dopravnými zápchami trvajúcimi častokrát 15-60min., čo možno pokladať za neúnosný stav. Súčasné vedenie obce aj z týchto dôvodov realizovalo začiatkom februára 2019 prieskum, v ktorom sme zisťovali záujem o cestovanie do a z Bratislavy prímestskou autobusovou dopravou, ktorú by sme v súčinnosti s Kvetoslavovom natrasovali tak, aby to bolo čo možno najefektívnejšie, ako sa len dá. Výsledkom prieskumu je fakt, že do Bratislavy sú ochotné cestovať stovky ľudí z obcí Hviezdoslavov i Kvetoslavov modernými autobusmi. K vysokej účasti vtedy prispela aj masívna mediálna kampaň Zvládneme.to spustená magistrátom hlavného mesta SR – Bratislavy, ktorá narážala na chystané mimoriadne dopravné obmedzenia od 15.2.2019 a realizácia tzv. „bus pruhov“, ktoré sú od februára v hlavnom meste od Gagarinovej ul. skutočnosťou.

O cestovných poriadkoch, ktoré vznikajú práve v týchto dňoch, Vás budeme včas informovať...

 

Marek Lackovič

starosta

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.