Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dopravný generel hotový. Prioritou nový vstup do Záhrad a okružná križovatka pri Podháji

Dátum: 13.08.2020
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 3100
Dopravný generel hotový. Prioritou nový vstup do Záhrad a okružná križovatka pri Podháji

Dopravný generel je konečne hotový.

Projektovanie kompletného celoobecného dopravného generelu, na ktorý sa finančne "zozbierali" všetci významní developeri podnikajúci v obci Hviezdoslavov, je konečne po takmer roku mapovania dát a projektovania hotové. V júli 2020 prebehlo prezentovanie tejto dopravno-inžinierskej štúdie na pôde obce projektantmi. Ide o najväčšiu dopravnú štúdiu, aká doposiaľ na území obce vznikla. Vieme ako by mala v budúcnosti vyzerať Čerešňárka; nové prepojenie "starej" obce a časti Podháj; nové prepojenie Hlavnej ul. a Seneckej cesty II/503 cez Cintorínsku ul. a množstvo ďalších návrhov a riešení.

Našou jednoznačnou prioritou je nový vstup na ceste II/503 do Záhrad (viď ilustračný obr., ktorý projektanti navrhli ako okružnú križovatku kúsok od Čerešňárky) a nebezpečná križovatka Hviezdoslavov - Podháj, Miloslavov, Štvrtok n. O.. Dopravný generel rieši ďaleko viac dopravných situácií, no zároveň dáva odpovede na to, ako by sa mali tieto problematické úseky technicky vyriešiť.

Včera sme preto adresovali príslušné žiadosti o súčinnosť pri systémovom riešení dopravnej situácie na príslušné oblastné strediská Správy a údržby ciest SR a na Odbor dopravnej politiky Trnavského samosprávneho kraja...

 

Čo najskôr žiadame vyriešiť (nakoľko cesty nie sú v našej správe):

  1. Návrh Križovatky K6 Hviezdoslavov – Štvrtok n/O – Miloslavov, cesta III/1408 a III/1054
  2. Návrh Križovatky K2 v katastri Hviezdoslavova, pred Kvetoslavovom, vstup do Záhrad, na ceste II/503

 

Za podstatné považujeme, že oba predmetné úseky majú riešenie v horeuvedenom dopravnom genereli, ktorým prvým raz v histórii disponujeme, pričom riešenie je potrebné patrične sprecizovať, a, čo je azda najdôležitejšie, obec Hviezdoslavov je pripravená podieľať sa na tomto mimoriadne dôležitom projekte i finančne...

O situácii budeme aj naďalej informovať.

 

Marek Lackovič

starosta

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.