Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Májové slávnosti prichádzajú - ZMENA PROGRAMU!

Dátum: 28.04.2022
Autor: Obecný úrad Hviezdoslavov
Počet videní: 3533
Májové slávnosti prichádzajú - ZMENA PROGRAMU!

Privítajme najkrajší mesiac v roku...

POZOR! ZMENA PROGRAMU...

Milé Hviezdoslavčanky, Hviezdoslavčania,

z dôvodu nepriaznivej predpovede počasia na nedeľu 1. mája sme prehodnotili program tohtoročných májových slávností. Aby dážď a škaredé počasie neohrozili náš "nedeľný gulášik", rozhodli sme sa, že súťaže presunieme na sobotu 30. apríla.

 

Program teda bude nasledovný...

Sobota 30.4.2022 v Parku P. O. H. pri obecnom úrade

Súťaž o NAJlepší guláš

Od cca. 14:00 začne prezentácia kulinárskeho umenia vo varení guláša. Súťažné družstvá si musia priniesť svoje kotlíky a suroviny a naplánovať si prácu tak, aby od 14:00 mohli guláš aj podávať. Do súťaže sa môže prihlásiť každý, kto si trúfne prezentovať svoj recept verejnosti. Prihlášky družstiev posielajte na e-mail SpravaMajetku@Hviezdoslavov.sk!

 

Súťaž o NAJlepší koláč

So svojím umením sa môžu pochváliť aj cukrárky a cukrári. Stačí priniesť svoj obľúbený koláčik, naporciovaný na „jednohubky“.

 

Hodnotenie

Porotou budú všetci, čo navarené guláše ochutnajú. Pri zakúpení lístka v hodnote 5,00 EUR získajú aj 3 hlasovacie lístky na guláš a 3 hlasovacie lístky na koláč, ktoré môžu vhodiť do hlasovacej schránky každého (príp. ľubovoľného) družstva. Nemusia teda hlasovať iba za jeden guláš a jeden koláč, ale môžu podporiť až tri družstvá, ktorých guláš alebo koláč im najviac chutil.

 

Sprievodný program

"Ani pandémia nás vlani neodradila od postavenia nášho tradičného Mája,

avšak, žiaľ, bez účasti verejnosti.

Tentoraz si to nenecháme ujsť a stretneme sa spoločne na príjemnej oslave!"

 

Od 16:00 nám k tomu všetkému zahrá hudobná skupina HS ŠUBINOVCI melódie na počúvanie, aj do tanca. Bratislavčania ich poznajú napr. z podujatí "Čaj o piatej". Občerstvenie zabezpečí stánok nášho domáceho pivovaru HVEZDOŇ, ktorý svoje obľúbené receptúry aj novinky prezentoval na podujatí Salón piva 2022. Hudobná produkcia je plánovaná do 19:00, ale nič nám nebude brániť zotrvať aj dlhšie. Rodiaci sa Dobrovoľný hasičský zbor bude máj aj tak strážiť až do rána, aby nám ho nezoťali beťári zo susedných dedín.

Pozn.: V prípade zlého počasia sa podujatie uskutoční v Kultúrnom dome...

 

Vyhodnotenie súťaže

Víťazné súťažné družstvá čakajú zaujímavé a lákavé výhry! Je sa na čo tešiť!

 

Počasie sme objednali :)

Tešíme sa na stretnutie!

 

OcÚ Hviezdoslavov

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.