Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Sanácia častí ul. Kríková a Rybničná je za nami

GALÉRIA
Dátum: 27.04.2022
Počet videní: 1031
Sanácia častí ul. Kríková a Rybničná je za nami

Opravili sme ďalších cca. 800 m2 našich obslužných komunikácií...

Práve v týchto dňoch prebehlo dokončenie spevňovania a sanácie častí ul. Kríková a Rybničná (viď fotogaléria nižšie). Ešte raz Vám úprimne ďakujeme za Vašu súčinnosť a trpezlivosť a ospravedlňujeme sa za dočasné obmedzenia.

Ako to vyzerá na predmetných úsekoch práve teraz, sa už môžete pozrieť v našej fotogalérii nižšie...

 

Projekt v skratke:

  • Termín realizácie: jeseň 2021 - jar 2022 (december '21 - apríl '22)

  • Názov projektu: Oprava obslužných komunikácií – ul. Kríková, ul. Rybničná (Podháj)

  • Schválený finančný limit OcZ: 55.000,00,- EUR vr. opravy výtlkov v obci (ešte prebieha)

  • Celkové finančné náklady: 24.520,96,- EUR (oprava výtlkov bude doplnení po fakturácii)

  • Spôsob financovania: vlastné zdroje obce

 

Čo sa týka reklamácie opráv výtlkov, opravy prebehnú v priebehu mesiaca apríl - máj 2022.

V uplynulých dňoch bolo i uskutočnené ver. obstarávanie na rekonštrukcie ulíc v r. 2022, o ktorých sme písali na TOMTO mieste. Uznesením č. 5/2022 bolo na tohtoročné rekonštrukcie alokovaných až 120-tisíc EUR z rozpočtu obce, vďaka čomu sa dočkáme v prípade ul. Školská, Poľná či Konrádova úplne nového asfaltového koberca. Vďaka zvolenej šírke cestného profilu bude zároveň umožnené bezproblémové kladenie inž. sietí do bezprostrednej blízkosti rekonštruovaných úsekov v budúcnosti. Zmluva s víťazným uchádzačom by mala byť podpísaná v nasledujúcich dňoch. Práce budú vykonané v lete 2022. V rámci tejto rekonštrukcie budú zasanované aj ďalšie menšie úseky - napr. časť Ul. Pri hájovni smerom na Stromovú ul., resp. nedokončaná časť križovatky Cintorínska, Družstevná, Broskyňová, Rodinná ul..

Vzhľadom na veľký rozsah celého projektu sa pred zahájením realizácie uskutoční aj špeciálny live-stream za účasti starostu obce, povereného člena Komisie územného plánovania, výstavby a rozvoja a stavebného dozora, o čom Vás v dostatočnom predstihu budeme informovať...

Okrem rekonštrukcie ciest avizujeme, vzhľadom na pretrvávajúce problémy v súvislosti s opakovaným vytápaním niektorých podjazdov a vstupov na pozemky (najmä pri intenzívnejších dažďoch), i rekonštrukciu chodníka na Hlavnej ul., o ktorej sme informovali TU. Proj. dokumentácia pre stavebné povolenie už bola obci odovzdaná. Momentálne ešte upravujeme rozpočet. Okrem úplného vyriešenia odvodnenia & vsakovania a dobudovania krajnice (formou prídlažby) je predmetom projektu i úprava a dobudovanie vjazdov do všetkých domov. Celé, takmer 900-metrové, teleso chodníka na Hlavnej ul. by tak malo dostať jednotný, ucelený ráz, ktorý doteraz chýbal...

Viac informácií bude nasledovať...

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.