Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Odovzdali sme stavenisko na výstavbu nového športoviska

Dátum: 07.09.2021
Počet videní: 2292
Odovzdali sme stavenisko na výstavbu nového športoviska

Nové a moderné športovisko je na ceste...

V uplynulých dňoch sme oficiálne odovzdali stavenisko na výstavbu nového Športového areálu Bez bariér vo Hviezdoslavove, v bezprostrednej blízkosti súčasného - dosluhujúceho športoviska, na ktorý sme úspešne získali grant vo výške 90.847,00 EUR od Fondu na podporu športu.

Nový, plne bezbariérový, moderný a certifikovaný areál by mal v krátkom čase nahradiť ten súčasný v lokalite Pažiť, na ktorom v strednodobom horizonte vyrastie nová telocvičňa CZŠ sv. Martina, v súlade so schválenou Urbanistickou štúdiou "Centrum obce Hviezdoslavov".

Zhotoviteľ avizuje, že by rád celé dielo dokončil najneskôr v novembri 2021.

Súčasťou nového areálu bude moderné multifunkčné športovisko s umelým povrchom najvyššej akosti a športovým vybavením, ochranné siete, bezbariérové vstupy, spevnené plochy, 3 minitribúnky pre cca. 50 divákov, nová zeleň, nočné osvetlenie, kamerový systém či jednotná zámková dlažba vôkol celého areálu, ktorá sa následne bude napájať na nové centrum obce.

Naprojektovaná športová aréna spĺňa parametre pre organizovanie regulárnej súťaže podľa pravidiel národného športového zväzu v disciplínach - uznaných športoch - malý futbal, basketbal, volejbal, tenis.

Svoj azyl a útočisko na celoročnú špičkovú prípravu si tu tak, pevne veríme, nájde ako náš domovský ARC Sport - Hviezdoslavov, tak i celá športuchtivá verejnosť, amatérske kluby v našej obci či školáci základnej školy & škôlkari materskej školy, ktorých je už dnes v bezprostrednej blízkosti športoviska takmer 300 (!) a toto číslo bude exponenciálne rásť.

Hlavný tréner ARC Sport Hviezdoslavov, R. Nosko, bol zároveň prizvaný na supervíziu tohto projektu, s cieľom zaangažovať do projektu aj tých najkompetentnejších a najpovolanejších v našej obci.

V tesnom závese projektu je zvyšok lokality Pažiť pripravený na dostavbu zvyšných diel v rámci UŠ "Centrum obce", ktorými sú nový rímskokatolícky kostol s farským úradom, komunitné centrum a parkovacie plochy s obslužnou komunikáciou, ver. osvetlením a zvyškom námestia. Časť ďalších stavieb sa začne budovať už v nasledujúcich mesiacoch, po vydaní stavebného povolenia.

 

Detailný pohľad na avizované športovisko

3__Športový_areál_Bez_bariér_-_Výkres_Pôdorys

 

Pohľad na aktuálne budované centrum obce Hviezdoslavov

1. etapa ZŠ - zrealizované 2021

Nové športovisko - stavenisko odovzdané v SEP 2021

Parkovisko s prístupovou komunikáciou - bude realizované 4Q 2021 - 1Q 2022

2. etapa ZŠ s telocvičňou - v ďalšej etape...

kostol & komunitné centrum a pod. - detto...

7__Vzatie_na_vedomie_UŠ_-_Centrum_obce

 

OcÚ Hviezdoslavov

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.