Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aktualizované. Júlové rekonštrukcie ciest

GALÉRIA Facebook
Dátum: 12.07.2022
Počet videní: 2856
Aktualizované. Júlové rekonštrukcie ciest

Aktuálne informácie...

Priebežne aktualizované...

     Dnes, 15. júla 2022, bolo stavenisko úspešne odovzdané. Už dnes je jasné, že rozsahom pôjde o jednu z najväčších investičných akcií obce ostatného obdobia. Ako napokon vyzerá harmonogram prác a kedy sa bude robiť Vaša ulica?

  • 18.7. prípravné práce Školská ul. / Poľná ul.dočasné dopravné obmedzenia
  • 19.7. pokládka nového povrchu Školská ul.úplná celodenná uzávera
  • 19.7. príprava + pokládka povrchu – križ. pri cintoríne smer Rodinná ul. – úplná celodenná uzávera (predsunuté z 22.7.)
  • 20.7. príprava + pokládka povrchu Ul. Pri hájovni / časť Lesnej ul. úplná celodenná uzávera (predsunuté z 21.7.)
  • 20.7. pokládka nového povrchu Poľná ul.úplná celodenná uzávera
  • 21.7. príprava + pokládka povrchu – časť Konrádovej ul. úplná celodenná uzávera
  • 21.7. dokončenie križ. pri cintoríne smer Rodinná ul. – dočasné dopravné obmedzenia
  • 22.7. dokončenie časti Lesnej ul.dočasné dopravné obmedzenia
  • 22.7. – 29.7. dokončovacie a finalizačné práce na všetkých úsekoch – dočasné dopravné obmedzenia

     Pozn.: uvedené časy sa v závislosti od viacerých javov (počasie, tzv. vyššia moc, neočakávané udalosti a pod.) môžu jemne posunúť...

     Veríme, že to spolu zvládneme a výsledkom bude nová a bezpečná cestná infraštruktúra na viacerých dopravne zaťažených uliciach. Tel. kontakt na stavebného dozora obce, Ing. Žáčika, nájdete na TOMTO mieste medzi kontaktnými osobami.

     V prípade úplných uzáver (viď vyššie), ktoré by však v žiadnom prípade nemali v jednotlivom prípade presiahnuť hornú hranicu 48 hodín, je nutné počítať s tým, že pohyb motorových vozidiel bude výrazne dočasne obmedzený, resp. znemožnený. Osobná (ani nákladná) motorová doprava na predmetných úsekoch (opäť viď vyššie) počas týchto niekoľkých hodín nebude možná. Za dočasný diskomfort sa Vám úprimne ospravedlňujeme - je to však nevyhnutné, ak chceme, aby bola práca odvedená naozaj kvalite a v súlade s našimi (i Vašimi) očakávaniami.

     Náhradné dočasné zaparkovanie (ak bude pre Vás potrebné) na príslušný 1, príp. 2 dni, bude akiste možné v priľahlých uličkách, príp. na parkoviskách Pažiť, pred obecným úradom, pred kultúrnym domom, pred COOP Jednota, príp. pri žel. zastávke. Nakoľko sa jedná naozaj o veľmi veľký rozsah prác, prosíme všetky Hviezdoslavčanky a Hviezdoslavčanov o mimoriadnu zhovievavosť, susedskú toleranciu a ľudskú súčinnosť.

     Ak by ste ešte predsa len mali nejaké otázky, tešíme sa na ne na našich avizovaných koordinačných stretnutiach v teréne, ktoré prebehnú v nedeľu doobeda a v pondelok poobede (viď nižšie)...

 

12.7.2022

     Už v máji sme Vás na TOMTO mieste, kde nájdete i grafické schémy informovali o rozsiahlej rekonštrukcii viacerých dôležitých dopravných tepien v obci, ktorá je na pláne - kvôli najnižšej možnej premávke - v júli 2022. V uplynulých dňoch sme sa so zhotoviteľom dohodli, že odovzdanie "stavenísk" prebehne napokon tento piatok, t. j. 15. júla 2022 o 10:00. Realizácia následne začne na budúci týždeň.

     Pred zahájením realizácie považujeme za dôležité stretnúť sa s Vami - Hviezdoslavčankami a Hviezdoslavčanmi - a zodpovedať všetky Vaše prípadné otázky týkajúce sa dočasných a krátkodobých uzáver, náhradnom parkingu, dopravných obmedzení či samotnej realizácie pokládky nových asfaltových krytov a povrchov na týchto zväčša exponovaných úsekoch.

     Koordinačných stretnutí sa okrem zástupcu obce zúčastní i stavebný dozor a spracovateľ zadania (projektov), ktorí sú zodpovední za technické prevedenie realizácie. Samozrejme, že tel. č. stavebného dozora bude k dispozícii aj počas samotnej realizácie - tak ako sa nám to úspešne osvedčilo nedávno už pri májovej a júnovej sanácii výtlkov.

     

Stretnutia v teréne sa uskutočnia v termínoch:

  • nedeľa 17. júl 9:00 - Ul. Pri hájovni pri vstupe na Stromovú ul.
  • nedeľa 17. júl 9:30 - Konrádová ul. pri vstupe na Slnečnicovú ul.
  • pondelok 18. júl 18:00 - Školská ul. pri CSŠ sv. Martina
  • pondelok 18. júl 18:30 - Poľná ul. pri vstupe na Kolmú ul.

 

     Samozrejme, že o veciach budeme následne, najneskôr v pondelok, informovať aj písomne na všetkých našich komunikačných kanáloch (SMS, ofic. web, soc. siete, newsletter, mobilná aplikácia a pod.), s cieľom čo najefektívnejšie Vás informovať o príp. dočasných obmedzeniach či náhradnom parkingu...

 

Kol. OcÚ Hviezdoslavov

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.