Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Riešenie kalamitného výskytu komárov v okr. DS - aktualizované

Dátum: 17.06.2019
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 1376
Riešenie kalamitného výskytu komárov v okr. DS - aktualizované

Od 18.6.2019 sa začnú realizovať postreky proti komárom v okrese...

Dňa 17. júna 2019 sa uskutočnilo pracovné stretnutie prednostu Okresného úradu Dunajská Streda v Gabčíkove za účasti starostov vyše dvadsiatich obcí okresu, zástupcov Komplexnej centrálnej záchrannej služby a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Dunajskej Strede za účelom riešenia kalamitného výskytu komárov v okrese. Na pracovnom stretnutí bolo dohodnuté, že v rámci prevencie a ochrany obyvateľstva proti premnoženým komárom sa v okrese Dunajská Streda zajtra 18. júna 2019 začnú realizovať postreky proti komárom v okrese.

 

Doplnenie starostu obce Hviezdoslavov 18.6.2019 o 8:47hod.:

Postrekovať sa bude hlavne v bezprostrednej blízkosti vodných zdrojov - povodie Malého, resp. "veľkého" Dunaja, a to firmou, ktorá postrek vykonáva posledných 30 rokov. Nášho Hviezdoslavova sa to netýka, nakoľko žiadnym tokom nedisponujeme. Tlačová správa, ktorú sme obdržali, vyvoláva nejasnosti, tak ju ešte týmto spôosobom upresňujeme, aby nevznikala zbytočná panika.

Akciu financuje Komplexná centrálna záchranná služba (http://www.helpteam.sk/kontakt).

 

Tlačová správa

 

Foto: ShutterStock.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.