Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Hlásenie porušovania epidemiologických opatrení a nedostupnosti lekára

Dátum: 18.03.2021
Počet videní: 1308
Hlásenie porušovania epidemiologických opatrení a nedostupnosti lekára

Aktuálne

Tlačová správa OÚ DS, OKR & RÚVZ DS 18.3.2021 7:30

Vážení občania.

Iba spoločným dodržiavaním opatrení bude možné ich trvanie minimalizovať.

Sme v tom spoločne. Pomôžte dohliadať na opatrenia a informujte o:

  • oslavách v interiéri,
  • nedodržiavaní karantény,
  • nedovolenom otvorení prevádzok.

 

Nahlasovanie porušení epidemiologických opatrení

 

VÚC: Nahlasovanie nedostupnosti lekára

Trnavský samosprávny kraj

 

 

Okresný úrad D. Streda

odbor krízového riadenia

&

RÚVZ Dunajská Streda

 

Aktualizácia 18.3.2021 13:00

Stanovisko starostu obce Hviezdoslavov

Chápeme a úprimne veríme v snahu štátu centralizovať kontaktné miesto, kam sa občan môže dovolať / napísať, keď zaregistruje napr. prevádzku otvorenú v rozpore s platnými uzneseniami Vlády SR, čím môže oprávnene vzniknúť dojem všeobecného ohrozenia v súbehu so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby, no zároveň si tiež nemyslíme, že sa zvolil najvhodnejší spôsob, ako to robiť a, hlavne, ako to komunikovať verejnosti.

Ak to má náš občan chápať tak, že má nahlásiť suseda, keď ho vidí na chodníku bez rúška, niekde sa snáď asi stala chyba. Z toho dôvodu sa obec Hviezdoslavov nechce a nebude podieľať na ďalšom zdieľaní týchto (a podobných) "výziev" na jej webovom sídle a v on-line priestore, s cieľom nevyhrocovať už beztak krajne frustrovanú spoločnosť.

Druhým dychom však musíme dodať, že podobné "hlásenia", žiaľ, eviduje aj Obecný úrad Hviezdoslavov, a preto ďalších "záujemcov" o "hlásenie" upozorňujeme (a že ich naozaj nie je málo), aby tieto "hlásenia" v prípade ich silnej potreby vykonali na štátom určených miestach (viď vyššie) a nezahlcovali tak náš Úrad, ktorý má dosť práce a má čo robiť aj bez týchto "vecí".

Tlačovú správu z dnešného rána berieme ako nešťastne interpretovanú a nešťastne komunikovanú snahu Odboru krízového riadenia Okr. úradu D. Streda a Regionálneho úradu ver. zdravotníctva D. Streda (a ich nadriadených orgánov) o určenie jedného jediného tel. č. / e-mailu, na ktoré je možné sa dovolať / napísať, aby občania nekontaktovali ďalších xy úradov, orgánov a inštitúcií (pretože tieto "hlásenia" tak či tak v naozaj hojnej miere prebiehajú, a to bez ohľadu na to, či k nim niekto vyzve, alebo nie; či sa nám to páči, alebo nie; alebo či s tým súhlasíme, alebo nie).

Obec Hviezdoslavov spolu s ostatnými obcami a mestami už viackrát štát a štátne orgány upozorňovala, že pandemickú situáciu a opatrenia je dôležité komunikovať jasnejšie, citlivejšie, profesionálnejšie a zrozumiteľnejšie, berúc pritom na zreteľ pochopiteľne rastúcu frustráciu v spoločnosti. Dnes môžeme, žiaľ, len dodať, že ak by tomu tak bolo, možno by ani nebolo čo "hlásiť"...

P. S.: milí susedia, dodržujme, prosím, všetky platné opatrenia a buďme maximálne opatrní a zodpovední. Urobme spoločne maximum pre to, aby sa situácia zlepšila čo najskôr. Musíme to zvládnuť. Spoločne. Nájdime, prosím, v sebe ešte posledné zvyšky síl a trpezlivosti. ĎAKUJEM.

 

Marek Lackovič

starosta

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.