Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

OS Hviezdne bývanie zmenilo majiteľa. Trváme na záväzkoch voči obci...

GALÉRIA Facebook
Dátum: 27.08.2021
Počet videní: 2929
OS Hviezdne bývanie zmenilo majiteľa. Trváme na záväzkoch voči obci...

Čo je nové vo Hviezdnom bývaní?

V uplynulom období prebehlo viacero koordinačných rokovaní vedenia obce Hviezdoslavov s novými majiteľmi Obytného súboru (OS) Hviezdne bývanie. Hviezdne bývanie, no predovšetkým všetky Hviezdoslavčanky a Hviezdoslavčanov, ktorí v ňom bývajú a žijú, považujeme za dôležitú súčasť obce, a preto sa snažíme čo najskôr odstrániť a napraviť chyby "napáchané" v minulosti.

Vyzvali sme napríklad i na okamžité zahájenie výsadby vzrastlej zelene, ktorá v obytnom súbore, kde dnes žije už viac než 1.000 ľudí, prakticky úplne absentuje. Výsadba bola v uplynulých dňoch úspešne zahájená a plynulo bude pokračovať v nasledujúcich týždňoch (viď priložená fotografia zo dňa 23.8.2021). Nových vlastníkov sme vyzvali i na bezodkladné zvýšenie intenzity kosenia a pod..

Oceňujeme, že sa reaguje promptne, čo za predchádzajúcich vlastníkov konštatovať možné nebolo...

Rovnako tak bola na základe pripomienok obce dokončená nová architektonická štúdia avizovanej polyfunkcie, námestia a parku o rozlohe cca. 3.000m2, ku ktorej práve v týchto dňoch očakávame definitívne znenie zmluvy, na základe ktorej bude dobudovanie uskutočnené. Jednoznačnou požiadavkou obce je to, aby boli všetky prvky občianskej vybavenosti dobudované bezodkladne. Zmluva bude prerokovaná na septembrovej, príp. októbrovej schôdzi zastupiteľstva.

Obec v súčasnosti prevádzkuje v areáli OS novú Work-out & fitness zónu (zrealizované v r. 2020-2021), i nové detské ihrisko (zrealizované v r. 2020). Pred pár mesiacmi bol vybudovaný i nový chodník pre peších, čím sa predĺžil chodník na ul. Čerešňárka, smer ŽST Kvetoslavov, ktorý bude pokračovať Areálom Senecká a napojí sa na jestvujúci chodník patriaci Kvetoslavovu. 

Oficiálne predstavenie avizovanej polyfunkcie, námestia, parku a ich príslušenstva, prebehne po schválení a obojstrannom podpísaní avizovanej zmluvy, na základe ktorej by po vybudovaní park spolu s námestím mala obec prevziať do svojho vlastníctvaPo Areáli Senecká a Lokalite "Pažiť" v súčasnom centre obce pôjde o 3. väčšiu zónu občianskej vybavenosti v krátkom slede a krátkodobom horizonte (r. 2021 - 2022) v našej obci...

 

Marek Lackovič, MBA

starosta obce

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.