Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Získali sme NFP na Vodozádržný park Hviezdoslavov

GALÉRIA
Dátum: 05.12.2022
Počet videní: 1510
3 min. čítania
Získali sme NFP na Vodozádržný park Hviezdoslavov

Máme výborné správy...

Takto sme Vám predstavovali náš Vodozádržný park Hviezdoslavov na sklonku r. 2020/2021, keď sme dokončovali projektovú prípravu. Dnes už je jasné - aj vďaka schváleniu našej žiadosti o nenávratný finančný príspevok, o ktorej sme Vás informovali v piatok, že Park zrealizujeme v r. 2023.

     Tešiť sa budeme môcť na:

  • nové spevnené plochy a krásnu dlažbu v celom novom centre (v Parku P. O. H., okolí úradu i kultúrneho domu),
  • rozšírenie tzv. pešej zóny oproti lokalite Pažiť,
  • novú interaktívnu fontánu,
  • ďalšiu novú vzrastlú zeleň a kry,
  • zavlažovanie celej lokality a tzv. zelené prvky,
  • nový mobiliár či moderné odpočinkové zóny

     ...čím sa lokalita ešte viac prepojí i so "zvyškom" nového centra, ktoré vzniká v ostatnom období v lokalite Pažiť, kde nás o. i. čaká ešte dostavba CSŠ sv. Martina, výstavba nového kostola, komunitného centra, celého námestia a prednámestia a aj ďalších súčastí v súčinnosti s Rímskokatolíckou cirkvou...

 

     Konkrétnym a hlavným cieľom Vodozádržného parku Hviezdoslavov je kompletná, významná a moderná revitalizácia verejného priestoru – predovšetkým Parku P. O. Hviezdoslava, okolia obecného úradu, kultúrneho domu, resp. vnútrobloku Lipového námestia, obnova a modernizácia všetkých spevnených plôch a dlažieb v súčasnom centre obce, významné parkové a sadové úpravy, vytvorenie vodných plôch za účelom retenčných opatrení, zber dažďovej vody zo striech spomínaných budov a jej následné znovupoužitie na zavlažovanie, zefektívnenie zavlažovania pestovanej flóry v centre obce, príprava a adaptácia na klimatické zmeny 21. storočia, realizácia vodozádržných opatrení, vodných prvkov a pod.. V súbehu s priestorom na Pažiti, kde rastie nová, veľká základná škola, či kostol s prednámestím, tak v krátkom čase vznikne atraktívny, otvorený, moderný a vzdušný veľkopriestor = nové centrum s mnohými tzv. "zelenými" prvkami.

 

     Do Vianoc by sme radi informovali aj o ďalších "eurofondových" projektoch v tzv. zásobníku:

  • o rekonštrukcii kultúrneho domu,
  • o ďalšej, avizovanej základnej škole,
  • o dobudovaní vodovodu a kanalizácie.

 

     Vodozádržný park Hviezdoslavov je tak prvou dlhšie očakávanou lastovičkou, ktorá už "pristála"...

 

OcÚ Hviezdoslavov

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.