Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Máme nový kamerový systém

Dátum: 01.05.2020
Počet videní: 1918
Máme nový kamerový systém

O Vašu bezpečnosť sa stará nový kamerový systém...

Tento týždeň sme konečne kompletne vynovili rokmi zastaralú kamerovú infraštruktúru v centrálnej časti obce, ktorá je aktuálne niekoľkými novými kamerami (ktorých jednotlivé polohy nebudeme z pochopiteľných dôvodov prezrádzať) 24 hodín denne, 7 dní v týždni, plnofarebne a detailne snímaná a nahrávaná.

Postupne budú nové kamery pribúdať aj v ďalších častiach obce, kde je to z hľadiska bezpečnosti potrebné (pripravované stojiská na bicykle, stojiska na separovaný odpad, zastávky a pod.), nakoľko nám to konečne umožňuje novozrealizovaná IT infraštruktúra vybudovaná uplynulý týždeň vďaka projektu WiFi4EU (vďaka projektu máme navyše všetky verejné priestory pokryté bezplatnou Wi-Fi sieťou), na ktorý sme získali 15-tisíc eur od Európskej únie.

Náš nový kamerový systém je financovaný sčasti z vlastných zdrojov a sčasti bude finančne participovať i nový nájomca časti kultúrneho domu - budúci prevádzkovateľ zmrzlinárne - ktorého sme k tomu (ako i ku oddychovej zóne a výsadbe zelene) zmluvne zaviazali.

Špeciálne poďakovanie za koordináciu projektu patrí poslancovi OZ, Patrikovi Cvengrošovi.

 

Marek Lackovič

starosta

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.