Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aktualizované. Vznikla u nás 1. škôlka svojho druhu na Slovensku

GALÉRIA
Dátum: 17.01.2021
Počet videní: 7709
Aktualizované. Vznikla u nás 1. škôlka svojho druhu na Slovensku

Vo Hviezdoslavove vyrástla ďalšia moderná materská škola...

20. decembra 2019 sme na tomto mieste informovali o tom, že spustené bolo stavebné konanie na ďalšiu materskú školu (MŠ) vo Hviezdoslavove. Dnes, len o rok neskôr, bola ďalšia moderná MŠ na území obce dokončená a Stavebným úradom Hviezdoslavov v uplynulých dňoch aj úspešne skolaudovaná.

Nová škôlka sa nachádza v bezprostrednej blízkosti Hviezdneho bývania a Záhrad, len na skok od dvoch budúcich obchodných galérií, supermarketu či zdravotného strediska, ktoré v lokalite vyrastú v najbližších mesiacoch.

Intenzívnemu rozvoju vzdelanosti a investíciám aj (no nielen) do potrebnej školskej infraštruktúry v našom Hviezdoslavove, aj vďaka súkromnému kapitálu či významnej angažovanosti a dohode s Rímskokatolíckou cirkvou (aj pri budovaní novej, špičkovej ZŠ), sa súčasné vedenie obce, samozrejme, mimoriadne teší, tento rozvoj víta a zároveň je plne súčinné od začiatku až po koniec náročného procesu...

 

Zriaďovateľ novej MŠ informuje prostredníctvom otvoreného listu, ktorý bez redakčných úprav prikladáme nižšie:

"Predstavujeme Vám našu novú súkromnú škôlku Lovely Stars, ktorá už onedlho otvorí svoje brány pre prvé malé hviezdičky . Sme prvá súkromná škôlka rodinného typu s rozšírenou výučbou anglického jazyka vo Hviezdoslavove. V nových a voňavých priestoroch už čoskoro radi privítame všetky deti vo veku 3 až 6 rokov.

Naša škôlka bola navrhnutá tak, aby zodpovedala tým najprísnejším bezpečnostným a hygienickým kritériám. Disponuje vlastným oploteným trávnatým dvorom, kde sa môžu deti do sýtosti vyblázniť na preliezkach, hojdačkách i v pieskovisku, môžu využiť senzomotorický chodník, či kresliť kriedami po vonkajšej tabuli. Pri škôlke môžu rodičia bezpečne a pohodlne zaparkovať na parkovisku, ktoré sa nachádza priamo pred škôlkou.

Škôlka Lovely Stars je dvojtriedna. Jednu triedu bude navštevovať maximálne 10 detí, vďaka čomu sa pani učiteľka môže každému dieťaťu venovať individuálne.

Veľký dôraz sa bude u nás klásť na výučbu anglického jazyka. Sme prvá škôlka na Slovensku, ktorá bude vyučovať anglický jazyk metódou Helen Doron English pätkrát do týždňa. Táto metóda výučby angličtiny je jedinečná tým, že dieťa sa učí cudzí jazyk spôsobom, ako sa učí svoj materinský jazyk, a to prostredníctvom hier, pesničiek, tančekov, riekaniek, či animovaných epizódiek. S deťmi bude pracovať certifikovaná lektorka v malých skupinkách, ktoré bude tvoriť maximálne 4-5 detí.

V súčasnosti sa dolaďujú už len drobné detaily potrebné pre otvorenie nových a voňavých priestorov našej škôlky pre prvé deti. O pripravovanom registračnom procese Vás budeme čoskoro informovať.

V prípade, že by ste sa chceli stať súčasťou kolektívu súkromnej materskej školy, môžete sa prihlásiť do výberového procesu na otvorené pozície, ktoré nájdete TU a taktiež TU.

Kolektív MŠ Lovely Stars"

 

Aktualizované 18.1.2021

Obecné zastupiteľstvo obce Hviezdoslavov plánuje schvaľovať návrh na udelenie súhlasu so zaradením Súkromnej MŠ Lovely Stars do siete škôl a školských zariadení Slovenskej republiky na jednom zo svojich najbližších zasadnutí.

Vedenie MŠ opätovne informuje, tento raz o registračnom procese...

"Súkromná materská škola Lovely Stars od 18.1.2021 oficiálne spúšťa svoj web a svoju facebookovú stránku. Na webe škôlky sa dozviete všetky potrebné informácie o škôlke, našich službách a kontaktoch. Na facebookovej stránke škôlky Lovely Stars budeme pravidelne zverejňovať informácie a udalosti zo života škôlky.

Plánovaný termín otvorenia škôlky je 1.3.2021. V súčasnosti už čakáme len na schválenie Úradu verejného zdravotníctva k uvedeniu priestorov materskej školy do prevádzky.

Dnešným dňom tiež sprístupňujeme registračný formulár pre prihlásenie detí do našej škôlky. Nájdete ho v sekcii KONTAKTY po kliknutí na Chcem poslať registračnú online prihlášku.

Po vyplnení rezervačnej online prihlášky Vám na Vašu e-mailovú adresu príde vyplnená prihláška. V čo najkratšom čase Vás bude kontaktovať zamestnanec súkromnej materskej školy Lovely Stars. Po potvrdení voľnej kapacity, je potrebné prihlášku, ktorú ste dostali do vašej e-mailovej schránky, dať potvrdiť detskému lekárovi Vášho dieťaťa a doručiť ju najneskôr týždeň pred nástupom Vášho dieťaťa do súkromnej škôlky Lovely Stars.

Zároveň je tiež potrebné uhradiť rezervačný poplatok vo výške 150 Eur, ktorý bude po nástupe dieťaťa do SMŠ Lovely Stars odpočítaný z prvého mesačného poplatku.

Mesačné školné okrem výchovy a vzdelávania zahŕňa tiež výučbu anglického jazyka metódou Helen Doron English 5x do týždňa, pracovné zošity a prístupové údaje do online platforiem Helen Doron English Kangi Klub a Stream, kde deti aj doma nájdu aktuálne lekcie, animované epizódky hry a pesničky ku preberaným lekciám. V cene mesačného poplatku je ďalej zahrnutý všetok výúčbový a pedagogický materiál, všetky hračky a didaktické pomôcky, výlety, vstupné na exkurzie, do divadla, na výstavy, posteľná bielizeň, uteráky, hygienické pomôcky, narodeninová oslava s tortou a darčekom od kamarátov, ovocný program a zdravý pitný režim.

Tím súkromnej materskej školy Lovely Stars sa už teraz teší na svoje prvé hviezdičky...

Kolektív MŠ Lovely Stars"

LOVELY_STARS

 

OcÚ Hviezdoslavov

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.